Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Barátkoznak az új körforgalommal a szentesiek, egyelőre még feladja a leckét

Kéthetes útzár után elkészült a kettős körforgalom a Kossuth utca és a Horváth Mihály-József Attila utcák kereszteződésében Szentesen. Az új közlekedési viszonyokat egyelőre még szokniuk kell az autósoknak és a kerékpárosoknak is.
Csütörtökön megindult a forgalom az eddig lezárt Kossuth utcai szakaszon, két hét után elkészült Szentes legújabb körforgalma. Az útelemre azért volt szükség, mert a korábbi kereszteződés sem az autósok, sem a biciklivel közlekedők számára nem volt biztonságos.

Hogy az új helyzet mennyiben hoz javulást, azt egyelőre még nem látni. Az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy a kettős körforgalom feladja a leckét a közlekedőknek, nem tisztázott például, hogyan kell szabályosan a Rigó iskola felől a Kossuth utcán érkező járműnek a József Attila utcára kanyarodnia. A kerékpárosok számára pedig fontos, hogy ne megszokásból közlekedjenek, mivel megváltoztak az elsőbbségadás körülményei a kihelyezett táblák szerint. A kerékpárúton közlekedőknek – az eddigi megszokottakkal ellentétben – be kell tartaniuk az elsőbbségadás kötelező tábla jelzéseit.
Ismerkednek a szentesiek a kettős körforgalommal. Az autósoknak is feladja a leckét az új közlekedési helyzet. fotó: Majzik Attila

A Kossuth utcán számíthatnak még egy útlezárásra a szentesiek, ugyanis a burkolásra szánt térkövek még nem érkeztek meg a gyártótól. Amint megérkeznek a kövek, két-három napra újra lezárják a körforgalmat a középső szigetek burkolásához. A közlekedésfelügyelet szeptember 4-én vizsgálja át a forgalmi rendet és a kihelyezett táblákat.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelki Egészség Központ Csongrádon - nem csak az egészségtelen életmód felel a magas halálozásért

Lelki Egészség Központ Csongrádon - nem csak az egészségtelen életmód felel a magas halálozásért
A lakosság kirívóan rossz egészségi állapotáért és magas halálozásáért az egészségtelen életmód mellett a lelki tényezők is felelősek. Ezen próbál segíteni a Lelki Egészség Központok hálózata. Tovább olvasom