Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Ötcsillagosra újítják fel a szentesi Petőfi Szállót

Szentes - Négymilliárd forintból újítja fel, és ötcsillagos hotellé alakítja a szentesi Petőfi Szállót a Pendola Kft., a munka elkezdődött, az építési engedély kiadásáig előkészítik a házat a műveletre.
Négymilliárd forintból újítja fel, és ötcsillagos hotellé alakítja a szentesi Petőfi Szállót a Pendola Kft., a munka elkezdődött, az építési engedély kiadásáig előkészítik a házat a műveletre. A helyi vízilabdacsapatot és a fővárosi Vasas labdarúgóit is támogató beruházó kávéházat, pincelőteret, törökfürdőt is tervez, és azt mondja: Szentes idegenforgalmának fel kell nőnie majd a Petőfihez.

Négymilliárd forintból építi újjá a Pendola Kft. a szentesi Petőfit, mely a régió egyetlen ötcsillagos szállodája lesz. Az építkezéseiről nevezetes vállalkozás lapunk kérdésére elmondta, az összeg egy részét saját tőkéből biztosítja, más részét banki hitelből fedezi. Így történt ez a budapesti Garay Üzletközpont esetében is, mely 13,5 milliárd forintból épült – közölte Zsohár Árpád. A cég igazgatójának álláspontja szerint az anyagi forrás összetétele üzleti titok, az legfeljebb az önkormányzatra tartozik. Zsohár szerint a beruházás olyan változásokat eredményez a városban, hogy Szentes idegenforgalmának kell majd felnőnie a Petőfihez. Arra kéri a szentesieket, hogy a szálloda újjáépítésével kapcsolatos ötleteiket és igényeiket juttassák el hozzájuk.

Kacskaringózás az építkezés miatt. A szállót körbevették palánkkal, az előkészítő munka folyik odabenn. Fotó: Tésik Attila

Terveik szerint a hotel eredeti fényében ragyog majd újra, azzal a különbséggel, hogy a 110 évvel ezelőtti állapothoz képest jóval több szolgáltatás érhető itt el. Az úgynevezett Gólyás ház és a régi posta épülete közé olyan fallabdapályát terveznek például, mely alkalmas Európa-bajnokságok megrendezésére is. Az épület mögötti parkoló alá föld alatti lőteret képzelt el Zsohár, aki maga is szenvedélyes vadász. Ezen a helyen légpuskával lehet majd célba lőni. A hotel alagsorában török fürdőt kívánnak kialakítani, ehhez pedig Törökországból szállítják az eszközöket – a Pendola a Vasas futballcsapatának egyik fő támogatójaként tett szert törökországi üzleti kapcsolatokra.

Korábban az omlásveszély miatt műanyag szalagokkal vonták körbe a Petőfit. A Pendola Kft. most vörös palánkokkal kerítette el az épületet. A balesetek elkerülése érdekében fontos ez a városnak. A cukrászdába és a színházterembe most is be tudnak jutni a szentesiek – biztonságosabb körülmények között. A munka elkezdődött, most éppen takarítják belülről a hotelt, a bérlők által engedély nélkül emelt építményeket bontják el, restaurátori munkák folynak, és minden olyan feladatot elvégeznek, amit az építési engedély kiadásáig megtehetnek. Várhatóan májusban kapják meg az említett dokumentumot a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szegedi központjától, addig is készülnek a kiviteli tervdokumentációk.

Átrajzolódik a belváros

Az épület Petőfi utcai sarkán kávéházat fognak kialakítani. A kávéházhoz terasz is készül, Zsohár Árpád szerint ez fontos – így néz ki a fővárosban a Central, a New York is. A város közönségének legkedveltebb helyévé akarja ezt tenni Zsohár, aki szerint a jelenlegi kereszteződésben nem lehet a körforgalmat kialakítani, a Kossuth utca nyomvonalát inkább a fehér ház felé kell terelni. Elképzelése szerint a főutca a megyeházához torkollik, így lesz szép a látvány az érkezők számára. Úgy véli, nem szerencsés, hogy a kerékpárút a hotel bejáratánál haladjon el, azt át kell majd vezetni a túloldalra, hiszen a biciklis forgalom zavarná a szálloda életét. Szirbik Imre polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: természetesen örül a kávéháznak, a kiülő terasz remek hangulatot varázsolhat a város központjába. A körforgalom műszaki paramétereit úgy kell kialakítani, hogy ne borítsa fel a város új közlekedési rendjét. A biciklisek érdekeit pedig figyelembe kell venni – jelentette ki.

Olvasóink írták

 • 7. Balos 2008. február 05. 21:00
  „A KRESZ-tábla kapcsán valóban ötágú csillagos szálloda képe kezd kirajzolódni.”
 • 6. Főnök 2008. január 31. 17:08
  „UJAR szerinted mi a baj az 5 csillaggal? Nem te fogsz benne megszállni hanem aki idejön, és ha meg nem is lesz rá igény legalább az épület fel lesz újjítva! De én remélem hogy nagyon jól fog működni a Petőfi és ha már valamit csinálnak akkor igen is abból a legjobbat kell kihozni! Sok sikert a kivitelezőnek!!!”
 • 5. UJAR 2008. január 30. 15:45
  „Mert Szentesen meg a környeken allati sok latnivalo van,több szazezer tuista meg üzletemeber jön ami kis varosunkba.Ide tenyleg kell egy ÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTT csillagos luxus szalloda ,Hat Szentes az mindig egy VILAGVAROS volt.A termalfürdöt meg elhganyagoljak. Ez megin nagyon BÜDÖS Itt megint nagyon megazdagodig vagy megazdagodnak valakik.Tipikus SZENTEN”
 • 4. Szirbik! Ne légy ostoba! 2008. január 27. 22:42
  „Na nehogymá´ a bicikliseket tartsuk még most is a legfontosabbnak!!!!!! Körforgalom meg minek? Ilyen rohadtul sok pénzünk van? Elárulom, hogy nincs! Ez rengeteg hitel a meglévő lámpa helyett! Elegem van a biciklisek előbbrendűségéből!! Az autósok adózzák halálra magukat, a biciklis meg egy villogót nem képes magárabiggyeszteni!”
 • 3. vágó 2008. január 27. 08:57
  „europaikám, ez nem politikai propaganda oldal !!!!

  Ha valaki ismeri az öt csillag követelményeit akkor elég nehezen
  tudja elképzelni,hogy bele lehet préselni ebbe a házba, ingatlanba.
  Mert teljesen más a felújítás és más léterehozni egy öt csillagos szállodát.
  Sok sikert és rengeteg pénzt hozzá !”
 • 2. európai 2008. január 27. 02:25
  „"A cég igazgatójának álláspontja szerint az anyagi forrás összetétele üzleti titok, az legfeljebb az önkormányzatra tartozik."
  Persze hogy, minden az amerikai Nagybankoktól függ. FED, EZB, Bundesbank. Emberek, ébresztö! Lassan mindent elvesznek tölünk! ?BRESZTÖ!”
 • 1. suhym 2008. január 26. 14:50
  „Már nagyon ráfér a Petőfi Szállóra a felújítás.

  Ennek kapcsán eszembe jutott. Mi van a mi városunk valaha szép szállodájával?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frei maradna a 277 milliós telken

Szentes - Tavaszra elkészül a százötven férőhelyes idősek otthona Szentesen, a parkerdőben, amelynek közvetlen szomszédságában most nyolcvan kutyát tart Frei Henrik. Tovább olvasom