Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Rutinos lovas volt a szerencsétlenül járt szentesi férfi

Szegvár - A vonat füttyétől riadhatott meg az a ló, amelynek lovasát szombat este halálra gázolta a Szegvárról Szentesre tartó vonat.
Úgy tudjuk, a 45 éves szentesi férfi rutinos lovas volt, egy társaság tagjaként rendszeresen járt egy szegvári lovas gazdához, az ő állataival járták a környéket. A baráti kör információink szerint többnyire szőrén ülte meg a hátasokat, így az első hírekkel szemben feltehetőleg nem a kengyelbe akadt bele a szerencsétlenül járt férfi lába. Egy névtelenséget kérő nyilatkozó azt mondta: sokkal valószínűbb, hogy a síneket keresztező úton szeretett volna átkelni, az állat azonban megmakacsolta magát, majd az utolsó pillanatban mégis megugrott. Az utasa ekkor eshetett a sínekre, szinte egyenesen a vonat kerekei alá. A férfiról a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak. A szerencsétlenül járt emberről elmondták: biztonsági őrként dolgozott egy szentesi telepen, a lovaglás volt a szenvedélye. A ló a baleset után magától visszatalált a szegvári tanyára.

Olvasóink írták

 • 6. Kovacs1978 2013. május 16. 10:51
  „Mint mindenki olvasta szőrén ülte meg, vagyis nem volt kengyel sem semmi rajta. Vagyis a felszállás szerintem nem olyan egyszerű, mintha teljesen fel lett volna szerelve. Meg nem mindenki ugrik fel egy lóra szerintem 20 évesek rugalmasságával. (nem azt mondom hogy a 45 évesek öregek és nem képesek rá)
  grafika88 elég felháborító kijelentés volt egy ilyen baleset után. Nem volt ott, hogy lássa mi történt. Elképzelhető hogy a ló meglátott valamit, vagy megcsípta egy darázs vagy akármi.
  Szomszéd mit mondott, meg egy idős ember mit látott hát nem is tudom. Sokan mást látnak mint ami a valóság. Lásd, ebben a cikkben is "így az első hírekkel szemben ", tehát akkor lehet hülyeségeket beszéltek korábban? ANnak hogy áll a lelkiismerete.”
 • 5. grafika88 2013. május 15. 09:23
  „Igen.Itt is a lónak volt több esze !”
 • 4. Figyelő 2013. május 14. 18:32
  „Aki létráról ül fel egy lóra, az nem nevezhető rutinos lovasnak!
  A ló meg egy intelligens, de rafinált állat, rögtön észreveszi, hogy valaki nem tud vele báni!”
 • 3. Qllancs 2013. május 14. 17:26
  „t. 2 csutak.
  Igen ezt mondta a szomszéd.Létráról szállt fel a lóra, meg a tanyán lévő kiselejtezett vagonról kászálódott fel. Jót röhögtek rajta.
  Akkor milyen rutinos volt ?? tán kiskorában volt neki hintalova ??”
 • 2. _csutak_ 2013. május 14. 12:32
  „Láttam a tévében egy riportot ahol egy idős elmondta, hogy létráról akart lóra szállni :)
  Nos én tanyán éltem egy ideig gyerekként majd felnőttként.
  Tudok lovon ülni, felszállni rá és ha kell meg is hajtom.
  Az az ember aki egy lóra nem képes egyedül felszállni (felülni) az tehetségtelen kezdő!”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 14. 11:37
  „abban a nagy pusztaságban messziről kellett látszódnia a vonatnak:(ráadásul igen ritkán járnak...ez igen szerencsétlen eset, tényleg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosult és könnyít az új inzulinrendelet

A rendelet hatására az analóg inzulint használó betegek mintegy 30 százaléka egy másik kezelésre tért át. Tovább olvasom