Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szabadnap jár annak, aki nem dohányzik

Szentes - Örültek azok a szentesiek, akik nem dohányoznak, és ezért kapnak egy évben egy szabadnapot. Ez a szabály csak az önkormányzati cégekre vonatkozik.
Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak. Erről nemrég határoztak a városházán. Az ötletet – erről lapunk is írt – hónapokkal ezelőtt vetette fel egy képviselő, Rébeli-Szabó Tamás. Az üggyel egyszer már foglalkozott Sztantics Csaba jegyző, akkor abban maradtak: szabadság kérdésében a vonatkozó jogszabályok a mérvadók, a testület legfeljebb javaslatot tehet. Tovább vizsgálták a törvényi rendelkezéseket, és arra jutottak, annak, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt biztosítson egy munkáltató, nincs akadálya.

– Nagyon örültek a dolgozók – foglalta össze a felsőpárti óvodai körzet vezetője, Geréné Dunaháti-Vas Márta. Írásban nyilatkoztak, hogy szeretnének-e élni a szabadnap lehetőségével. A szolgáltató kft.-t irányító Nagygyörgy Zsolt mindössze 5-6 dohányzó munkatársról tud, a többiek örömmel vették az újítást, amely hamarosan bekerül a munkaügyi szabályzatukba. Szezonban közel százan végeznek tevékenységet az üdülőközpontban, ahol ugyancsak írásban nyilatkoztak arról, ki kéri a szabadnapot, és ki nem – tudtuk meg az igazgatótól, Márton Máriától.

Mindhárom cég vezetője ugyanazt tapasztalta: senki nem akart a lehetőséggel visszaélni. Igaz, erre nem is lenne mód, hiszen mindenkit személyesen ismernek, tudják, ki dohányzik, és ki nem. Bár a kezdeményezés részben az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket, volt, amelyik munkavállaló kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részeg nő dühöngött Szentesen: négy családi ház ablakát törte be ököllel

Részeg nő dühöngött Szentesen: négy családi ház ablakát törte be ököllel
Büntetésnek nem lenne rossz egy indulatkezelési tréning - meg nem kellene annyit inni. Tovább olvasom