Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Prófétaiskola nyílt Tel-Avivban

Kétezer éves szünet után ismét megkezdődik a próféták szervezett oktatása Izraelben - adta hírül a Jediót Ahronót című napilap.
Ezen a héten indul meg a tanítás a Káin és Ábel prófétaiskolában Tel-Aviv déli, főként diákok és bohémek által lakott Florentin nevű negyedében.

A zsidó hagyomány szerint a próféciák végetértek mintegy 2000 évvel ezelőtt a második szentély lerombolásával, és csak a megváltás nemzedékének idején, a megváltó eljövetelekor térnek vissza. De az intézményt alapító Smuel Portman Haparci rabbi szerint már a megváltás generációjának korát éljük, és így ismét lehet próféciákat hirdetni.

"A Káin és Ábel prófétaiskola célja a fiatal prófétanemzedékek hiteles forrásokkal történő felvértezése, hogy az igazság és a becsületesség útjára irányítsák lelküket" - áll az iskola tantervében. A diákok arcról olvasást, álomfejtést és az isteni szellem elérésének módjait sajátítják el a kurzuson, valamint megismerkednek az angyalok kommunikációjával és életünkben való részvételével.

A prófétadiploma megszerzéséhez 10 alkalommal kell részt venni az egy órán át tartó képzésen, amelynek tandíja kétszáz sékel (10 ezer forint).

Smuel Haparci elmondta, hogy az első alapozó tanfolyamra már jelentkezett tíz tanítvány. "Nem vagyok bolond" - nyilatkozta a lapnak. "Minden kérdésre alapos válasszal rendelkezem, több éve gyűjtöm az iskola számára az anyagot" - mondta.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. december 07. 20:11
    „Oszt aztán nekünk is jut ? me mán igény , az vóma rá....”
  • 1. Léni 2012. december 07. 16:43
    „Ott a helyem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran nyúlnak a pohárhoz a britek karácsonykor

A britek és a dánok egyharmadának a karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, hanem egyben az alkoholé is… Tovább olvasom