Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A gonosz pestisdoktor, a forgalomirányító medve és a lakópark királya: furcsa szerzetek lepik el Szegedet - fotók

Hóból - és hóban - minden készülhet. Ezt bizonyítják Szeged lakói a téli havazások alkalmával - nézzék meg a legújabb alkotásokat, és küldjék be a saját "észleléseket"!
Újabb furcsa kreatúrákat találtunk a hóban. Bemutatjuk az eddigi legfélelmetesebb nevezőt, a Gonosz Pestisdoktort, amely a Szivárvány kitérőnél riogatja a villamosra várókat. Kicsi, de ijesztő a lapos, madárszerű arc - pálcájával lehetne Szürke Gandalf aljas kis fehér madara is.

A Tisza-parton, az árvízi emlékmű közelében irányítja a gyalogos és szánkós forgalmat ez a hómedve. Úgy tűnik, sikerrel, mert nem láttunk torlódást.
 

Előkerült a Vadaspark lakópark királya is, a lakópark játszóterén lehet hódolni előtte.
 
Olvasónk, A. Judit küldte be portálunknak Dömét, a sportos hóembert. "A liget felújítását követően megkezdődött a park újra benépesülése, melyhez a szállingózó hó adta a segítséget. Nemcsak Döme, a sportos hóember, hanem készítői is fejre álltak örömükben, mikor elkészült a remekmű. Döme mellett számos hóember lakóhelye a liget, de még van szabad terület új alkotások számára is!" - üzeni olvasónk, mi pedig csak annyit mondunk: hajrá! Ha építenek vagy találnak furcsa kreatúrát hóból, fotózzák le, küldjék be nekünk a tudosito@delmagyar.hu-ra, vagy töltsék fel kommentben a facebook poszt alá!
 
Fotó: olvasó-tudósító/A. Judit

Ugyan a decemberi havazás idején készült, de ide kívánkozik a táncoló, Newton nevű hóember is, amely nevéhez illően pikáns viszonyban áll a gravitációval.
Fotó: olvasó-tudósító/Zaka Emőke
Fotó: olvasó-tudósító/Zaka Emőke

Itt még nincs vége a bemutatónak: ez a hóember szombat éjszaka állt szétvetett karokkal a Stefánián, a rakpart korlátján, háttérben a híddal. Csak egy italosüveg hiányzik mellőle - hiszen, mint ahogy december óta tudjuk, a hóember sörözhet közterületen. Pózolásra született!
 

Ennek a szerencsétlen jószágnak a rakparton leesett a feje, mire megtaláltuk: sosem fog kiderülni, ki-mi volt eredetileg, ha csak a készítője fel nem világosít minket. Megállapítottuk: ha a torzó hasát tekintjük a fejének, akár egy dundibb csodaszarvas is lehet elölről. Vagy egy kukac.
 

Ez a hóember az árvízi emlékműnél a Teletubbies című, kissé ijesztő japán mese főhőseihez hasonlít: antennájával kapcsolódik a szürke hófelhőkhöz.
 

Végezetül bemutatjuk a legfurcsább alkotást, amit találtunk. A Boszorkányszigetre ilyenkor is sokan járnak kutyát sétáltatni, szánkózni, vagy csak bolyongani a behavazott erdőben. Itt fedeztük fel vasárnap délután a madárijesztőre emlékeztető lényt, amelynek vécépapírtekercsből van a feje. Vagy az a nyaka lenne? Ezzel a képpel egy skandináv krimi is kezdődhetne.
 

Legyen Ön is a tudósítónk!
A legjobb tudósításokért fizetünk!

A kiválasztott tudósításokat 3, 5 vagy 7 ezer forinttal jutalmazzuk. Nem minden megjelent tudósítói tartalom kap pénzdíjat, csak a szerkesztőség által kiválasztottak! A cikk mellett utólag jelezzük, hogy díjazott lett-e. A nyerteseket emailben értesítjük. További részletek itt.

Küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy használja a lentebb található beküldő modulunkat! Ha történik valami különös, valami rendkívüli a környezetében, ha szemtanúja egy balesetnek vagy egyszerűen csak nem tud elmenni valami mellett szó nélkül, akkor küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót.

A tudósítói tartalmakat a delmagyar.hu szerkesztői utólagosan ellenőrzik, szükség esetén pontosítják, az esetleges hiányos információkat kiegészítik, illetve a tartalmat egyéb közlésekkel egészítik ki. A tudósítói tartalmak beküldői ehhez hozzájárulnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gucci, a vizsla a Délmagyarral: ennél aranyosabb újévi köszöntést biztosan nem kapunk

Gucci, a vizsla a Délmagyarral: ennél aranyosabb újévi köszöntést biztosan nem kapunk
Főszerepben egy Délmagyarország és Gucci, a magyar vizsla - Németországból. Tovább olvasom