Vezető hírek

2022.01.01. 09:50

Telt házzal üzemel a minibölcsőde

A jövő évben a tervek szerint napelemekkel látják el a művelődési házat, és újraaszfaltozzák a Munkácsy utcát. A polgármester az idei esztendő legfontosabb fejlesztéseként a minibölcsődét jelölte meg.

Kovács Erika

Csjernyik Zoltán elmondta, az elmúlt években a település összes intézményét felújították. Fotó: Kovács Erika

Az elmúlt években a település összes intézményét felújították, energiatakarékossá alakították, így a falu jelentős költséget spórol. Nyártól működik a mikrotérségi bölcsőde, amellyel az alig ötszáz lelkes település a helyi és a környékbeli szülőknek is segít. 

 

– A Covid-helyzet a falunk életére is rányomta a bélyeget. Voltak megbetegedések, de szerencsére abból adódó haláleset nem történt. Büszke vagyok rá, hogy nálunk 70 százalék körül mozog az átoltottság – emelte ki Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere, aki az idei év legfontosabb fejlesztéseként a minibölcsődét említette. – Június 7-én nyitott meg az intézmény, és azóta nagy örömünkre telt házzal működik. Bízom benne, hogy hosszú távon nemcsak Csanádalbertinek, hanem a mikrotérségnek is fontos intézménye lesz, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kisgyermekes szülők munkát vállalhassanak. Nemcsak gondoskodunk a gyermekek napközbeni ellátásáról, hanem hozzuk és visszük is a kicsiket. Nálunk nemhogy térítési és étkezési díjat nem kell fizetni, a gyermekek utaztatása sem kerül a szülőknek pénzbe. Ezt nem egyfajta kampányfogásnak szántuk, a jövőben is megtartjuk a szolgáltatást – hangsúlyozta. 

 

Az önkormányzat a Magyar falu program révén 2022-ben a művelődési házat napelemekkel látja maj el, hogy az működtesse a hűtő-fűtő rendszert. Egy egyedi szennyvízkezelő rendszert is kiépítenek az intézménynél. A Belügyminisztérium támogatásával a Munkácsy utcát aszfaltozzák újra. A bel- és külterületi utak karbantartásához szükséges eszközökre is nyertek forrást. Jövőre is pályáznak a Magyar falu programban a ravatalozó és környezete, belterületi út, valamint a községháza villamoshálózatának felújítására és falugondnoki autó beszerzésére. 

 

Csanádalbertit immár Pitvaros felől jó úton lehet megközelíteni. Az önkormányzat lobbizik, hogy kerékpárút is épüljön. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!