Szegedi hírek

2022.02.21. 16:07

Mercur Díjat kapott Nemesi Pál

Munkatársunktól

Fotó: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egykori elnöke, Nemesi Pál kapta a Mercur Díjat. 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb elismerését a szervezet február 19-i gazdasági évnyitóján adta át Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a kamara elnöke.

 

Nemesi Pál 1978-ban szerzett mérnöki diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán. Szakmai pályáját különböző építőipari vállaltoknál kezdte, ahol művezetőként, majd termelési főmérnökként dolgozott. 1990. január 1-én alapította meg a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. jogelődjét, melynek azóta társtulajdonosa és 2021-ig vezetője. 

 

A cég irányítása alatt a magyar építőipar országosan ismert, meghatározó vállalkozásává vált, Szegeden és környékén számos nagyszabású felújítás, kivitelezés kapcsolódik a nevéhez. Egyik legkülönlegesebb feladatuk a Makói Hagymaház építése volt. 

 

A vállalkozás 1994 óta tagja, Nemesi Pál pedig választott tisztségviselője a megyei kamarának, melynek 2008 és 2020 között elnöke volt. 2020 szeptemberétől a Dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!