Így áll a koronavírus koncentrációja a szegedi szennyvízben

A korábbi hetekhez képest nagyobb mértékű csökkenés figyelhető meg országos átlagban a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában.

delmagyar.hu

2020.05.27. Nagykanizsa Szennyvíz elemzésével a koronavírus nyomában. A Pannon Egyetem, Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ és a Pécsi Tudományegyetem – Szentágothai János Kutatóközpont, Virológiai Kutatócsoport és a MOL közösen a szennyvizből készít koncentrátumot a vírus kimutatása érdekében. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

Szegeden a a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja még mindig emelkedett, viszont a tendenciája már csökkenő.

A vizsgált nagyvárosok közül hét település (Debrecen, Eger, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szombathely és Zalaegerszeg) esetében figyelhető meg csökkenés, az értékek azonban még továbbra is az emelkedett koncentrációtartományba esnek.

Kérjük, aki még nem tette éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével! – hívja fel a figyelmet az Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalán.

Forrás: Góczán Gábor Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!