Vezető hírek

2022.05.14. 08:10

114 határsértőt tartóztattak fel az éjjel

A rendőrök az éjszaka során 114 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, és egy embercsempészt jelenleg is keresnek.

delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A járőrök a cseh rendőrökkel és a polgárőrökkel együttműködve 2022. május 13-án 22 óra és május 14-én 6 óra között összesen 114 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét külterületén, valamint Ruzsa belterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. – írja a rendőrség közleményében.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök 2022. május 14-én 1 órakor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján

Ruzsa belterületén ellenőrzés alá akartak vonni egy kisteherautót, azonban az intézkedés megkezdése előtt a jármű vezetője és további két utas elfutott a helyszínről. A gépkocsi átvizsgálása során a raktérben 17 férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az embercsempészt jelenleg is keresik a rendőrök.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben indít eljárást embercsempészés bűntett miatt.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!