Csongrád-Csanád megye

2022.06.03. 07:00

Csaknem 200 határsértőt fogtak el egy nap alatt

Munkatársunktól

A migránsok által okozott károkat mérik fel Mórahalmon. Fotó: Mihálffy Béla Facebook-oldala

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal, a pénzügyőrökkel, valamint a polgárőrökkel közösen elfogtak három embercsempészt, és feltartóztattak 192 határsértőt Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradóra. 

A megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az Ásotthalmon, Röszkén, Ruzsán, Mórahalmon és Szegeden feltartóztatott csoportok tagjai afgán, indiai, iraki, török, marokkói, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. A járőrök először Röszke külterületén ellenőriztek egy francia személyautót és annak francia sofőrjét. A járműben a rendőrök 21 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották. 

Nem sokkal később Balástyánál egy cseh gépjárművet állítottak meg, amelyet egy litván állampolgár vezetett, mellette szintén litván utas ült. A jármű rakterében a rendőrök 12 férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A pénzügyőrök pedig egy román kisteherautó román sofőrjét igazoltatták Balástya külterületén. A járműben 13 migráns is utazott. A rendőrök a három sofőrt előállították, embercsempészés miatt indult eljárás ellenük. A határsértőket pedig visszakísérték a határkerítéshez. 

A napokban Ásotthalmon, csütörtökön pedig Mórahalmon járt Szél István, a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara megyei elnöke, aki Mihálffy Béla országgyűlési képviselővel azokat a károkat mérte fel, amelyeket a területet átszelő migránsok okoznak, akik letapossák a terményeiket, átvágják, ledöntik a kerítéseket és fóliasátrakat. 

A migránsok mellett az utóbbi hetek időjárása is komoly károkat okozott a termelőknek. Ezeket a károkat meg kell téríteni, és azért dolgozok, hogy a kártérítést a gazdák minél hamarabb megkapják – közölte Mihálffy. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!