Szegedi hírek

2022.06.28. 14:19

Szoborkiállítással nyit a Wagner Udvar

Száz Krisztina, Németh István és Aranyi Sándor számolt be a Szegedért Alapítvány nyári programjairól. Fotó: Koós Kata

Immár hatodik esztendeje a szegedi nyár pezsgő kulturális életének elmaradhatatlan résztvevője a Szegedért Alapítvány művészeti programfolyama. Júliusban négy programot kínálnak a Wagner Udvarban a kultúrabarátoknak. 

A sorozat július 2-án 18 órakor a Szög-Art Művészeti Egyesület Térszögek című, csoportos szoborkiállításával nyílik, amelynek keretében 11 szobrászművész 22 alkotását tekintheti meg a nagyközönség a mediterrán udvarban. A kiállító művészek között lesz mások mellett Brzózka Marek, Darázs József, Sejben Lajos, Popovics Lőrinc és Fritz Mihály. 

Aranyi Sándor, az alapítvány kurátora elmondta, fából, bronzból és márványból készült szobrok is megtekinthetők lesznek. Az augusztus 21-ig látogatható tárlatot Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg az Argenteus Hangműhely közreműködésével. 

Ezt követően a zene kapja a főszerepet. Július 7-én délután fél háromtól az ifjakat várja az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar ütőhangszeres együttese, amelynek tagjai nemcsak koncertet adnak, hanem azt követően hangszerismertető foglalkozásra várják a gyerekeket, amely során kezükbe vehetik és kipróbálhatják a különböző instumentumokat. 

Július 11-én 18 órától a Kosztándi Vonósnégyes ad majd koncertet, amely kapcsán Száz Krisztina, alapítványi kurátor elmondta, a fellépők populáris műsorral készülnek. Mások mellett Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms és Lanner muzsikája csendül majd fel a Wagner Udvarban. A rendezvényen közreműködik Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színésznője, aki a könnyed művekhez illő irodalmi alkotásokkal készül. 

A programsorozat július 27-én 18 órakor a Bartók Béla Művészeti Kar gitár tanszakán tanuló hallgatók, Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványainak koncertjével zárul. Krizsány Csenge, Horváth Bálint és Kollár Martin hívja kalandra a résztvevő közönséget a gitárzene több évszádos történetében, elidőzve a főbb zenetörténeti korszakok sajátosságaiban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!