Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Családi nagygyűlést tarthatott 13 grizzly medve egy montanai tanyán

Az összegyűlt ragadozókról felvétel is készült.
Talán családi nagygyűlést tartott az a tizenhárom grizzly medve, amelyeket az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Montana állam egyik magánkézben lévő tanyáján kaptak lencsevégre.

A halászattal, vadon élő állatokkal és parkokkal foglalkozó montanai hatóság szakértője, Mike Madel szerint a Dupuyer városától délnyugatra fekvő farmon összegyűlt nőstények és bocsok rokoni kapcsolatban állhatnak egymással, vagy legalábbis ismerhetik egymást.

Madel adó-vevős nyakörvet viselő grizzly medvéket követett nyomon október harmadik hetében, amikor észrevette és felvételt készített az összegyűlt ragadozókról.

Az amerikai vadászati és halászati szolgálat szakértője, Wayne Kasworm elmondta, hogy soha nem látott még egyszerre ennyi grizzly medvét egy helyen Montanában.

A biológus egyetért Madel elméletével, amely szerint a medvék között valamilyen kapcsolat lehet, talán anyák, lányai és nagymamák gyűltek össze.

A szakemberek szerint nincs arra utaló jel, hogy a téli álomra készülő állatokat valamilyen táplálék vonzotta a területre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halloween, mindenszentek, halottak napja - Ön tudja, mikor mit ünnepelünk?

Halloween, mindenszentek, halottak napja - Ön tudja, mikor mit ünnepelünk?
Sokan összekeverik a mindenszentek napját a halottak napjával, pedig egyháztanilag nagyon is eltérő ünnepekről van szó. Ehhez jön az angolszász kultúrából eredő, egyre nagyobb teret hódító Halloween is. Tovább olvasom