Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Házkutatás Mladics tábornok gyerekkori barátjánál

Befejeződött a szerb rendvédelmi erők akciója Aranđelovac városában. Mladics tábornok gyerekkori barátjánál tartottak házkutatást. Az ilyen rajtaütésektől azt remélik, hogy olyan bizonyítékokra bukkannak, amelyek révén közelebb kerülnek Mladics tábornok elfogásához, vagy az őt segítő hálózat teljes felgöngyölítéséhez.
A b92.net hírportál értesülései szerint a rendőrség a Koszovói utcában végezte a házkutatást. Ljubinko Zlatić boszniai származású szerb nyugdíjas katonatiszt lakásában kutakodott az úgynevezett Különleges Terrorelhárító Egység.

Információk szerint Zlatić úr évekig Németországban dolgozott , és csak néhány éve jött vissza tágabb értelemben vett hazájába, Szerbiába. A házban feleségével él. A szerb állami televízió úgy értesült, hogy Ljubinko Zlatić, aki a "©vaba" (német) becenévre hallgat, egykor ®eljko Raľnatović Arkan bizalmasa volt.

Ljubinko Zlatić a Tanjugnak adott telefonos interjúban csak annyit közölt: Maldics tábornokkal gyerekkoruk óta barátok, de 15 éve nem találkoztak. Ez lehet a házkutatás apropója is. A szerb sajtó úgy tudja, az akció alatt a legnagyobb figyelmet a telefonkönyveknek, jegyzeteknek és a fotóknak szentelték. A helyszínen tartózkodó riporterek jelentései szerint a ház körül megjelentek a Szerb Radikális Párt tagjai is, akik beszólásaikkal fejezték ki véleményüket a szerb rendőrségről, és a rajtaütésszerű házkutatásról.

Információk birtokába jutottunk, amelyek szerint a házban olyan személy tartózkodik, aki tagja a Mladics tábornokot segítő hálózatnak. Remélem az akciónak köszönhetően újabb adatokra bukkanunk, amelyek elősegítik majd a további nyomozást - mondat Rasim Ljajić a hágai együttműködésért felelős bizottság elnöke az újságíróknak kora délután.

Az akció ezúttal is Vladimir Vukčević háborús bűnösökre specializálódött szerb ügyész utasítására történt, és része annak az akciótervek, amelynek végén remélhetőleg Mladics és Goran Hadzsics szerb háborús bűnösök is kézre kerülnek.

Ez a hamadik nagyszabású házkutatás az elmúlt néhány hónapban. A közelmúltban kutatták át Ratko Mladics fiának házát, illetve feleségének munkahelyét a szerb rendőrök, Egy hónappal előtte pedig a valjevói Vujić család üzemében sürgölődtek a kommandósok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem valóra vált egy színpadi halál Bécsben

Előadás közben elvágta a torkát Ausztriában egy színész, aki kezelőorvosa szerint kis híján belehalt az "alakításba". Tovább olvasom