Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Taylor Nash: Lakó Gábor az új edző

A nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel személyi változások történtek a Taylor&Nash Universitas Szeged női pólócsapatánál. Az OB I-ben negyedik, a magyar kupában pedig második helyen végzett gárda edzői székében Godova Gábort Lakó Gábor váltja, és eldőlt az is, hogy Drávucz Rita is távozik.
Felszállt a fehér füst a Taylor&Nash Universitas Szegednél, és bekövetkezett az, amiről a jól értesültek már régóta suttogtak: a nehéz gazdasági helyzet személyi változásokat vont maga után.

– A klub közös megegyezéssel nem hosszabbította meg Godova Gábor vezetőedző tavaly nyáron kötött szerződését – tájékoztatta lapunkat Varga Árpád technikai igazgató. – Mielőtt bárki kombinálni kezdene, leszögezem, a vezetőség elégedett volt a szakmai munkával, ezt többek között a bajnoki negyedik és a magyar kupában elért második hely is alátámasztja. A probléma abból adódott, hogy az országra jellemző nehéz gazdasági helyzet klubunkat sem kerülte el. Csak úgy tudunk talpon maradni, ha jókorát húzunk a nadrágszíjon, ha csökkentett költségvetéssel folytatjuk az elkezdett munkát.

Lakó Gábor foglalja el a Taylor&Nash Universitas Szeged kispadját. Fotó: Segesvári Csaba
Lakó Gábor foglalja el a Taylor&Nash Universitas Szeged kispadját.
Fotó: Segesvári Csaba

A sportvezetőtől azt is megtudtuk, a játékosokkal folyamatosan tárgyalnak, az viszont már eldőlt, hogy a világ egyik legjobbja, a magyar válogatott kapitánya, Drávucz Rita biztosan máshol folytatja.

– A vezetőség olyan szakemberben gondolkodott, aki tud alkalmazkodni a nem várt helyzethez, aki képes a lehető legtöbbet kihozni a helyi utánpótlásból – folytatta Varga Árpád. – Így esett a választásunk Lakó Gáborra, arra a szakemberre, aki a 2009–2010-es évadban újonc csapatunkat a 6. helyig vezette az OB I-ben, a most befejeződött idényben pedig történelmet írva aranyérmes lett a 15 évesek első osztályú országos bajnokságában.

Godova Gábor közös megegyezéssel távozik a csapattól. Fotó: Schmidt Andrea
Godova Gábor közös megegyezéssel távozik a csapattól.
Fotó: Schmidt Andrea

– Miután értesültem a finanszírozási gondokról, borítékolható volt a változás az edzői poszton – jelentette ki a régi-új tréner, Lakó Gábor. – Őszinte leszek, számítottam rá, hogy megkeres a klub. Logikus lépés volt a részéről, hiszen ismerem a körülményeket, a játékosokat. Szívügyen a szegedi női póló, természetes volt részemről, hogy igent mondjak a felkérésre. Félő, hogy a távozó Drávucz Ritát mások is követik, ennek ellenére megpróbáljuk megismételni a tavalyi hatodik helyünket a bajnokságban.

Vagy megtalálja a munka, vagy nem

– A vezetőkkel abban állapodtunk meg, hogy május végén felvázolják, milyen feltételekkel képzelik el a jövőt – mondta el megkeresésünkre a távozó mesteredző, Godova Gábor. – Természetesen fáj a szívem, kicsit csalódott is vagyok, tavaly nyáron elkezdtünk egy közös munkát, amit már nem tudunk befejezni. Arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy hol folytatom, nem tárgyaltam még senkivel, vártam arra, hátha szerencsésen rendeződik a klub anyagi helyzete. Most viszont már ismertté vált a helyzetem, vagy megtalál a munka, vagy nem. Kívánom a szegedi női pólónak, hogy valósítsa meg az álmát, még ha az odavezető út a tervezettnél kicsit göröngyösebb lesz is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy László: Hihetetlen érzés volt ott állni a serleggel

Nagy László, az FC Barcelona Borges férfi kézilabdacsapatának szegedi származású klasszisa pályafutása során második alkalommal lett BL-győztes. Tovább olvasom