Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

160 előterjesztés a kormány második féléves munkatervében

Mintegy százhatvan előterjesztés szerepel a kormány második félévi, a feladatokat azok ütemezésével együtt feltüntető munkatervében.
A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet egyik augusztusi ülésén tárgyalnak a kormánytagok a jövő évi költségvetésről szóló törvényről.

Szeptemberben kerülhet a kormány elé a bírósági végrehajtással kapcsolatos jogszabályok módosításáról szóló tervezet, az igazságügyi szervezet átalakításával kapcsolatos törvényekről, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényről, valamint az új felsőoktatási törvényről, az új Munka Törvénykönyvéről, továbbá a versenyképesség javítását megalapozó és egyéb adótörvények módosításáról szóló előterjesztés.

Decemberre ütemezik a választási eljárásról szóló jogszabály módosítására készített tervezet megvitatását.

A júliustól december 31-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a fejlesztési, a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárcára vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettársát verte halálra egy férfi Mezőkövesden

Emberölés gyanúsítottját fogták el Mezőkövesden. Szóváltás után ütött a férfi, 43 éves élettársa a helyszínen meghalt. Tovább olvasom