Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

720 millió a határon túli magyarok beutazásának segítésére

Összesen 720 millió forint elkülönítését tervezi az MSZP a kormánnyal közösen a 2008-as költségvetésben a vajdasági és a kárpátaljai magyarok anyaországi kapcsolattartására.
Összesen 720 millió forint elkülönítését tervezi az MSZP a kormánnyal közösen a 2008-as költségvetésben a vajdasági és a kárpátaljai magyarok anyaországi kapcsolattartására - jelentette be csütörtökön az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának alelnöke. Kozma József elmondta: erre azért van szükség, hogy a december 21-i schengeni csatlakozás után se jelentsen a határon túli magyaroknak a magyarországi kapcsolattartás növekvő anyagi terhet.

Kozma József kifejtette: a 720 millió forint elsősorban a vízumok és a biztosítások költségei alól mentesíthetik a vajdasági és kárpátaljai magyarokat. A szocialista politikus elmondta, hogy a tervek szerint a magyar igazolvánnyal rendelkező határon túliak vehetik majd igénybe a támogatást.

Ukrajnán és Szerbián kívül Ausztria, Szlovákia és Szlovénia Magyarországgal együtt csatlakozik a schengeni övezethez, így ott ellenőrzés nélkül léphetik át a határt a magyarok is, míg a romániai magyarok EU-polgárként vízummentesen léphetnek be Magyarországra, Horvátországból pedig a mostanihoz hasonlóan személyi igazolvánnyal utazhatnak be az anyaországba.

Olvasóink írták

  • 1. Dodó 2007. december 13. 21:04
    „A rendszerváltás óta várom a statisztikát, mennyivel támogatják a szomszéd államok a hazánkban élő nemzetiségek kapcsolat tartását az anyaországukkal? Az biztos, hogy a térségben mi fizetjük a legtöbb adót, de nem hiszem, hogy a leggazdagabbak is lennénk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

48 milliós bírságot szabott ki a PSZÁF a MOL-ra

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összesen 48 millió forintos bírságot szabott ki a… Tovább olvasom