Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A bírókra és ügyvédjére támadt egy ügyfél a bíróságon

Két bírót és egy ügyvédet vertek meg kedden a Pest Megyei Bíróságon. Egy polgári per tárgyalása közben az egyik ügyfél székkel rontott a bíróknak, valamint megtámadta a saját ügyvédjét is. A sérült bírónőt és az ügyvédőt kórházba szállították.
Egy bírónőt egy és egy ügyvédnőt olyan súlyosan bántalmaztak kedden a Pest Megyei bíróságon, hogy kórházba kellett szállítani őket - közölte Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Az incidens egy polgári peren történt.

A tárgyalás közben az egyik peres fél felkapott egy széket és annak lábaival a tanácselnök bírónő feje felé sújtott. Mivel az elnöknő mellett ülő bíró kezével kivédte az ütést, a bírónő csak a vállán, a bíró pedig a kezén sérült meg. A férfi ezt követően a saját védőjére támadt, az ügyvédnő a fején sérült meg.

A férfit végül a kiérkező rendőrök fékezték meg. A sérültek közül az ügyvédnőt és a bírónőt szállította el a mentő. Lomnici elmondta: ha a bíró felé irányuló csapást nem védik ki, annak végzetes következményei is lehettek volna.

Lomnici szerint korábban is előfordultak incidensek a tárgyalótermekben, ilyen súlyosra azonban nem emlékszik. Ritkán bántják a bírókat, inkább az fordult elő, hogy tanukat támadnak meg a tárgyalóteremben - közölte Lomnici, aki szerint pár éve előfordult, hogy egy vádlott bilinccsel próbálta megfojtani a bírót.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke hozzátette: már többször felhívták a kormány figyelmét arra: a hasonló esetek elkerülése érdekében javítani kellene a tárgyalótermék védelmét.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. január 09. 09:31
    „Persze, ha bekameráznák a tárgyalótermeket, sőt a törvény előkészítési termeket is, akkor sem lenne az okot kiváltó események az olvasó orrára kötve! Egy olyan rendszerben, ahol a nyilvánvaló bűncsekményeket, akár nyolcvanévre is titkosíthatják! Nem is beszélve akkól, hogy az esetenként előfordúló bírói felszínes munka is a közzé kerülhetne! Továbbmenve a legfelsőbb bíró úr széke is meginoghatna! Persze ott ahol, már mint sokszor írtam, amikor nem a tudás, hanem a politika helyez döntéshozó posztra alkalmatlan egyéneket. Ott nem is várható más, mint az igazságérző és arra vágyó emberek terrorizáltsága miatti események kibontakozása.
    hol így , hol úgy és csupán a krimibe illők láthatnak napvilágot! Itt csak az lehet esemény!”
  • 1. dodo 2008. január 08. 16:34
    „Valami izlandi egyetemi tanár lehet. Valószínű, kommunikációs hiba történt, nem értették meg...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány óra alatt elfogták a takarékszövetkezet kirablóját

Négy óra alatt fogták el a bakonyszombathelyi takarékszövetkezet kirablóját. A Komárom-Esztergom… Tovább olvasom