Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

A költségvetés már benyújtásakor megbukott?

A jövő évi büdzsé lényegében a benyújtásakor megbukott - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a jövő évi költségvetés általános vitájában kedden a parlamentben.
"A magyar köztársaság miniszterelnöke, Bajnai Gordon egy felszámoló biztos, és az általa benyújtott büdzsé egy felszámoló biztos költségvetése" - összegezte a politikus. A fideszes politikus azt mondta, hogy ez a költségvetés nem alkalmas a válság kezelésére, és hogy akár a jövő év közepéig biztosítsa az ország gazdálkodását. A büdzsé megmagyarázhatatlan tételek sokaságát tartalmazza, elképesztően brutális és nincs iránya - sorolta Debrecen polgármestere.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. turulvedo 2009. október 07. 08:56
  „hoppa most égsz logaritmusz.”
 • 57. pocokkaa 2009. október 06. 22:08
  „21. achilleus 2009.10.06. 15:09

  1.A: Nem, nem próbálkozott a költségvetés javításával, Igen, terjesztett be indítványokat a munka megbénítása céljából valós tartalom nélkül
  2. Tudomásom szerint valóban nem fogadtak el ebből túl sokat, de ez nagy részben köszönhető az első kérdés második felére adott válasz miatt.
  3. Logikus, hogy az új kormány a saját zsebeit tömi

  Egyébként amit írtam, az a mindenkori magyar kormányra kellene hogy vonatkozzon ellenzéknek és kormánypártinak egy irányba kellene húznia az ország szekerét. Most nem ez történik, sőt, de nincsenek illúzióim arról, hogy az MSZP így viselkedik majd ellenzékben. Mert sajnos egyik sem a magyar ember érdekeit nézi.
  Mindenesetre előrevetíti a "hangulatot" az, ahogy Morvai kisasszony és Szegedi Csanád, illetve Áder János ma beszélt a parlamentben, bár ez utóbbi szokásától eltérően nem annyira volt tenyérbemászó, a másik kettő viszont vérlázító volt... Ami azt illeti, nem különben volt vérlázító, ahogy az MSZP-sek kivonultak.
  Akkor éreztem azt, hogy ezeknek - párttól függetlenül teljesen mindegy, mi lesz velünk, itt mindenki csak az újabb lehetséges négy évére készül, amit mi fogunk nekik finanszírozni...”
 • 56. Mathiasking 2009. október 06. 21:33
  „40. hozzászólás Logaritmus 2009.10.06. 18:42

  Az alkotmány rendelkezik róla. A 25.§ és a 33/A. §. Jó lenne ha ismernéd okostojás, komcsi bérenc!”
 • 55. mackósajt 2009. október 06. 21:19
  „Igen! Szegedi Csanád (Jobbik) felszólalása nagyon igaz volt! Tökéletesen egyetértek vele!

  http://www.youtube.com/watch?v=wuLOHEdv9go&feature=player_embedded”
 • 54. Lacas 2009. október 06. 21:00
  „A Fidesz szerint a költségvetés megbukott.Ezen túl valószinűleg semmit nem fognak mondani sem csinálni.A költségvetés el lesz fogadva,aztán megy minden úgy,ahogy eddig.Azaz lefelé.Szegedi Csanád tömören összefoglalta véleményét a költségvetéssel kapcsolatban és hogy mit kell tenni vele :-)) Ha már ez nem hir egyik médiában sem: http://www.youtube.com/watch?v=wuLOHEdv9go”
 • 53. macs 2009. október 06. 21:00
  „Rozsdás,
  van ismerősöm, akinek fut a szekere, majd megkérdezem hogy csinálja. A részleteket nem tudok, de azt látom, hogy állandóan fejlesztenek, már ma tudják, hogy jövöre milyen újdonsággal lépnek piacra, amit jó áron az emberek hajlandóak megvenni.”
 • 52. Rozsdás 2009. október 06. 20:29
  „50. macs 2009.10.06. 20:21
  Azt tudom mit tehet a munka adó,én is az vagyok,de ilyen adóterhek mellett lehet hogy nemsokáig.”
 • 51. Logaritmus 2009. október 06. 20:25
  „turulvedo: nincs okom idegeskedni, az en eletem nem a kormanyoktol fugg, szerencsere a szakmam es szorgalmam miatt nekem mindegy, hogy emelik -e a minimalbert 5000 Ft-tal vagy sem. Legyen ez a te bajod, es ha ez szamit, szavazz arra aki a legtobb segelyt igeri neked.”
 • 50. macs 2009. október 06. 20:21
  „Rozsdás,
  a béredről a munkáltatód dönt. Tetszik, nem tetszik, ez van. Persze megmagyarázza, hogy Te milyen drága vagy neki, tehát csak ennyit adhat. Elhiszed, hogy ha a járulékokat csökkenteni fogják, a fizetésedet fel fogják emelni?
  Ahhoz, hogy egy cég magasabb béreket tudjon fizetni, olyan terméket/szolgáltatást kell előállítania, amit jó áron el tud adni.”
 • 49. macs 2009. október 06. 20:15
  „"a legfontosabb feladatuk a növekedés beindítása, ezért az ehhez szükséges lépésekkel - így adócsökkentéssel - kell kezdeni a kormányzást."
  A növekedés beindításához nem elegendő az adócsökkentés. Ahhoz megrendelések, piac kell. Egy cég akkor fog növekedni, ha termékeit el tudja adni. Szlovákiában sem az adócsökkentés lendítette fel a gazdaságot, hanem az oda betelepült autógyárak (PSA Peugeot Citroen Nagyszombaton, a dél-koreai Hyundai, Kia Zsolnán ruházott be)

  ,,a gyes és a gyed korábbi szabályainak visszaállítása,"
  Ez hogy is van? A 3. évben a mama 8 órában dolgozhat a gyes/gyed mellett. Ezt sokan meg is teszik. Vagyis kapja a gyest/gyedet, hogy a gyerekével legyen, de közben dolgozik, nincs a gyerekével. Hát tényleg vissza kell állítani az eredeti szabályokat.

  ,,Az egészségügyet érintve elmondta, az ágazatot muszáj lesz forráshoz juttatni, hiszen százmilliárdos a hiány."
  Miből? Borítékolom, hogy hamarosan előjönnek a magántőke bevonásával.

  "A Fidesz-kormány első lépései között fog szerepelni a bürokrácia csökkentése"
  Magyarul nagyarányú leépítések várhatók és a felszabadult pénzt majd kifizetik a munkanélkülieknek segélyként

  ,,A közösségi közlekedéssel összefüggésben leszögezte: nem értenek egyet a vasútvonalak bezárásával, hiszen ma Európában nem vasútleépítés, hanem hatalmas vasútfejlesztések zajlanak, rájöttek ugyanis a vasút stratégiai jelentőségére."
  Ezzel csak az a baj, hogy az emberek nem utaznak vasuton. A vasútállomások általában a települések szélétől távol vannak. A busz a főutcán megy. Olyanért kiabálunk, amit igazán nem is használunk.
  Európában sem a mellékvonalakat, hanem a fővonalakat fejlesztik.”
 • 48. turulvedo 2009. október 06. 20:02
  „az ovodákat bezáratták holmi kaszinok miatt. már az sincs.”
 • 47. turulvedo 2009. október 06. 20:00
  „ez azert van mert nincs mit irni rá nonszensz . NULLA .”
 • 46. strangerr 2009. október 06. 19:57
  „Ahhoz képest Logar egyetlenegy mondatára nem tudtatok mit írni. Személyeskedés meg a komcsizás megy aztán ezzel ki is merül a hatalmas szellemi kapacitás:) Óvoda:)”
 • 45. turulvedo 2009. október 06. 19:51
  „én megértem ha a logarfélék idegesek mostanaban ,meg arrogansak. mint a szolnoki .”
 • 44. turulvedo 2009. október 06. 19:49
  „logaritmus ,téged vezették félre. nem kicsit. 4 % lesz a jutalmatok jövöre !”
 • 43. lilik 2009. október 06. 19:47
  „LogarClarkRozator!Tényleg ennyire nehezen törődtök bele pártotok szarráverésében,hogy 7év nemzetrombolás után is így nyaljátok komcsi gazdátok seggét?”
 • 42. KamuNeni 2009. október 06. 19:41
  „Nem csoda hogy megbukott. minden megbukik. Egy csomo tehetetlen idiota van csak a vezetosegbe minden faluba varosba es az egesz orszagban.”
 • 41. Rozsdás 2009. október 06. 19:29
  „Jobban át kellene gondolni a fejlődés irányait,mert a hogyan tovább kérdése nem teljessen világos, legalábbis számomra.
  Az EU pénzek felhasználásában kéne billenteni a mérleget Magyarország javára és meg felelő gazdasági stratégiát kidolgozva müködődöbb gazdaságot teremteni. A munkanélküliséget minimális szintre csökkenteni.Az adókat és a béreket élhető szintre hozni!!!”
 • 40. Logaritmus 2009. október 06. 18:42
  „39. hozzászólás Mathiasking: mondd, miért kell félrevezetni az embereket? Miért kell nem létező törvényre hivatkoznod?? Ha nem lenne költségvetés, akkor a jogszabályok értelmében automatikusan a legutolsó költségvetés szerint megy minden tovább, maradnak a keretszámok, kiadások változatlanul. A kormány mandátuma ettől még nem szűnik meg, sőt dupla annyi dolga lenne. Bajnai Gordon viszont nyomásgyakorlás miatt mondta, hogy ha nem szavazza meg a parlamenti többség a költségvetést, akkor politikai - és nem jogi! - okok miatt nem csinálja tovább.”
 • 39. Mathiasking 2009. október 06. 18:24
  „Korábban már írtam, amennyiben nem fogadják el a költségvetést a Parlamentben, akkor a törvény úgy rendelkezik, hogy a kormány mandátuma megszünik, új kormány kell, választásokat kell kiírni! A Bajnai "Libás" gordonka ezt jól tudja, csak fenyeget, hogy lemond, ha nem fogadják el. 2000-ben a FIDESZ is azért szavaztattta meg a 2 éves költségvetést, mert tudta hogy Torgyánt és a kisgazdákat kipicsázza a koalícióból.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt mozdony miatt késnek vonatok

Harminc-negyven perces késések is előfordulhatnak kedd délig a… Tovább olvasom