Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A magyar háztartások kétharmada rendelkezik lakásbiztosítással

Magyarország a lakásbiztosítás területén az európai országok középmezőnyében helyezkedik el - közölte a Genertel direktbiztosító hétfőn a nemzetközi hálózatában végzett felmérés eredményét.
A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai alapján a Genertel kimutatása szerint Magyarországon a háztartások 71 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással, ami több mint 3 millió szerződést jelent.

A biztosító társaság felmérése szerint az európai uniós országokban vegyes képet mutat a lakásbiztosítások aránya.

Németország és Csehország a felső mezőnyben helyezkedik el, ezekben az országokban a lakásbiztosítottság aránya megközelíti, illetve meghaladja a nyolcvan százalékot. Lengyelországban ötven, Olaszországban huszonöt, Romániában alig tíz százalékos a lakásbiztosítások aránya.

A Genertelnél a termék bevezetése óta mintegy 7 ezer lakásbiztosítási szerződést kötöttek, döntő részben az interneten. A cégnél kötött szerződések átlagdíja éves szinten 21.400 forint, ami a direktbiztosítási értékesítési modellből adódóan a piaci átlagárnál 21 százalékkal olcsóbb szintet jelez.

Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója a közleményben kiemeli: az uniós statisztika szerint a magyar lakásbiztosítási tarifák az alsó szegmenshez tartoznak, Olaszországban és Spanyolországban figyelhetők még meg hasonlóan alacsony árak.

Mindez összefüggésben van azzal, hogy ezeken a piacokon egyre jelentősebb a direktértékesítési modell elterjedése - tette hozzá az értékesítési igazgató.

Az online biztosító szerint az ügyfelek számára a lakásbiztosítási ár mellett egyre fontosabb a szolgáltatás minősége, és a kiegészítő módozatok köre is. A klasszikus vagyonbiztosításon és a kiegészítő fedezeteken kívül itthon is népszerűek a baleset és felelősségbiztosítási többletszolgáltatások.

A Genertel adatai szerint a legnépszerűbb fizetős kiegészítő biztosítások Magyarországon a készpénzlopás, a rablás és a tolvajlás elleni biztosítások. Emellett a különböző vészelhárító- és asszisztencia-szolgáltatásokkal az ügyfelek az előre nem látható kiadások ellen próbálják védeni magukat - írja közleményében az online biztosító társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi időjárás vár ránk júliusban: kiadós esők, erős szél

Az előrejelzések szerint cseppet sem kánikulai melegre, sokkal inkább hűvös, szeles időjárásra számíthatunk július utolsó hetében. Tovább olvasom