Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

A Magyar Orvosok Szövetsége is csatlakozik a sztrájkhoz

A Magyar Orvosok Szövetsége is csatlakozik a LIGA Szakszervezetek által meghirdetett december 17-i sztrájkhoz - jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón Gyenes Géza a szövetség elnöke.
A szakszervezetnek több mint 14 ezer tagja van az országban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány orvos csatlakozik, ők hogyan és meddig vesznek részt a sztrájkban, viszont Veszprémből, Esztergomból és Csongrád megyéből már érkezett visszajelzés arról, hogy csatlakoznak. Korábban a pedagógusok, a villamos energiaipari dolgozók és a vasúti dolgozók jelezték, hogy csatlakoznak a december 17-re meghirdetett sztrájkhoz.

Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke a hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy eredménytelen voltak a kormánnyal folytatott egyeztetések, sem a nyugdíjkérdésben, sem az egészségbiztosítási rendszer átalakításával kapcsolatban nem sikerült semmit elérni. A szakszervezeti vezető úgy fogalmazott, hogy "egy tapodtat sem haladtak előre", így továbbra is fenntartják az egészségügyi törvényjavaslat zárószavazásának napjára, vagyis december 17-re meghirdetett sztrájkkészültséget, valamint szervezik a december 15-re, a fővárosba meghirdetett demonstrációjukat. Gaskó István a hétfői sajtótájékoztatón elismerte, hogy "fokozni kívánják" a kormányra nehezedő nyomást, így szeretnék elérni, hogy még megszavazása előtt vonják vissza az egészségbiztosítási rendszer átalakításával kapcsolatos törvényjavaslatot.

A LIGA elnöke ismertette a Medián egyik közvélemény kutatását is, amely az érdekképviselet megrendelésére készült és amelyben az áll, hogy a megkérdezettek 73 százaléka egyetért a decemberre tervezett sztrájk céljával, vagyis azzal, hogy vonja vissza a kormány az egészségbiztosítási törvényjavaslatot.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke ugyancsak a hétfői sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy valószínűleg a Volán társaságok dolgozói is csatlakoznak majd a sztrájkhoz, de erről még nincs döntés.

Olvasóink írták

  • 1. Gábor Tata 2007. december 04. 18:25
    „A magyar orvosok piszkosul félnek a kiváltságos helyzetük megnyirbálásától.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tanárok is sztrájkolnak december 17-én

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is csatlakozik a LIGA Szakszervezetek december… Tovább olvasom