Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A pedagógusokat ünneplik ma

Az idén 56. alkalommal ünneplik június első vasárnapján a pedagógusnapot. Magyarországon a szaktárca adatai alapján jelenleg csaknem 200 ezer tanár dolgozik teljes vagy részmunkaidős állásban.
A kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden nyújt át elismeréseket.

A 2007/2008-as tanévben 173 ezer 756 tanár dolgozik a közoktatásban; ebben a kollégiumokban pedagógusként dolgozók, az alapfokú művészetoktatási intézményben tanítók és a Pedagógiai Szakszolgálatnál tanári munkakörben dolgozók is benne vannak. A felsőoktatásban összesen 22 ezer 376 pedagógust foglalkoztatnak, teljes és részmunkaidős állásban, illetve megbízással.

A pedagógusnap alkalmából a szaktárca vezetője kedden délelőtt a Néprajzi Múzeumban ad át elismeréseket. Eötvös József-díjban részesülnek azok, akik életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus hivatás mellett, valamint Tessedik Sámuel-díjjal jutalmazzák a kiemelkedő kollégiumi tanári munkát végzőket.

Hiller István az idei pedagógusnap alkalmából egy új elismerést is alapít. Teleki Blanka-díjat kaphatnak azok a pedagógusok, akik nevelő-oktató, fejlesztő munkájuk során kiemelkedő eredményességgel, odaadással tevékenykedtek a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, szociális, egészségügyi okok miatt különleges gondoskodást igénylő gyermekek, tanulók segítésében - közölte a minisztérium.

Olvasóink írták

 • 5. Wojnarovitsné Sternóczky Márta 2008. június 05. 14:30
  „Kedves Nooormális!
  Akárhogy is nézem a hozzászólásomat ami Önt reagálásra késztette, nem látom, hogy Nagy Ottó úr, vagy a polgármester asszony erényeit dicsértem volna. Bár őt lehet, mert tanitani kéne áldozatkészségét! Nagy Ottó urat pedig személyesen nem ismerem, véleményem nincs róla. Megismétlem: Köszönöm a kunszigeti pedagógusok áldozatos munkáját! Mártimama”
 • 4. Nooormális? 2008. június 02. 20:37
  „Kedves Mártimama!
  Nagy Ottót milyen díj illeti?
  Al Capone?
  A polgármesterasszonyuk is joggal pályázhatna a kollaboráns díjra.
  (Vagy csak mese, hogy a Voki nyaraltatja családostul?”
 • 3. Wojnarovitsné Sternóczky Márta 2008. június 01. 21:15
  „Teleki Blanka dij illeti a kunszigeti "Vokis" pedagógusokat- egytől-egyig. Boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket nevelnek, kihozzák belőlük a maximumot. MInden kisgyereknek ilyen tanitó néniket bácsikat kivánunk, és köszönjük nekik gyerekeink boldog, felszabadult napjait. Mártimama”
 • 2. egyszeru polgar 2008. június 01. 20:42
  „Igen, tisztelet minden pedagogusnak. Szomoru, hogy az emberi jogok kicsavarasaval , felremagyarazasaval mar egyaltalan nem tisztelet es becsules ovezi oket.
  Vajon milyen lesz igy az uj generacio ? Ha a pedagogusok tiszteletet kiirtjuk gyermekeinkbol, senkit sem fognak tisztelni,meg bennunket, szuloket sem!”
 • 1. tricse 2008. június 01. 13:47
  „KEDVES PEDAGÓGUSOK!

  E JELES NAP ALKALMÁVAL IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI A MUNKÁTOKAT,TÜRELMETEKET,ERŐFESZÍTÉSEITEKET AMIVEL A GYERMEKEINKET OKTATJÁTOK NAP MINT NAP! TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET ÉS RENDÜLETLEN KITARTÁST KÍVÁNOK NEKTEK EHHEZ A SOKSZOR EMBERTPRÓBÁLÓ HIVATÁSHOZ!

  tricse”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy törvénymódosítás, amiben az MSZP és a Fidesz egyetért

Mindkét párt engedélyezné a postán küldött dohányreklámokat - sőt, a szocialisták az SMS és e-mail… Tovább olvasom