Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A többség támogatja a Liga által szervezett sztrájkokat

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a lakosság többsége támogatja a Liga szervezett megmozdulásait. Az akciók céljaival a lakosság 29 százaléka teljesen egyetértett, és további 41 százalékuk is inkább rokonszenvezett a célkitűzésekkel.
A kutatási eredményekből kiderült, a válaszadók döntő többsége – 84 százalékuk – úgy látja, hogy a sztrájkolók követelései nem teljesültek. A december 17-re szervezett munkabeszüntetés céljaival kapcsolatban a megkérdezettek 73 százaléka vélte úgy: a kormánynak vissza kellene vonnia az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslatot, 64 százalékuk szerint pedig a nyugdíjszámítás módját sem lenne szabad most megváltoztatni. Összességében csaknem kétszer annyian – 63 százalék – tartják helyesnek a nyomásgyakorlás folytatását, mint amennyien helytelenítik.

Gaskó István, a Liga elnöke a kutatáshoz kapcsolódóan elmondta: „kellő magabiztosságot ad a sztrájkok szervezésének folytatásához".

A Medián által készített közvélemény-kutatás november 27–28-án az ország száz településén véletlenszerűen kiválasztott ezer felnőtt állampolgárt kérdeztek a november 21-i, valamint a december 17-re meghirdetett munkabeszüntetésekkel kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2011-ben áll le az analóg televíziózás Magyarországon

Legkésőbb 2011 júniusában leállítják az analóg televíziós műsorszórást Magyarországon, a rádiók… Tovább olvasom