Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Az E.ON várja az energia hivatal vizsgálatának eredményét

A Magyar Energia Hivatal (MEH) független vizsgálata állapítja meg, hogy rendkívüli időjárási körülmény okozta-e a Zala és Vas megyében fellépő áramellátási üzemzavart január végén. Az E.ON a vizsgálat lezárulta után nyilatkozik attól, hogy annak eredménye milyen jogkövetkezményeket jelenthet a társaság számára.
Január végén a két megye több tucat településén nem volt áram. Az E.ON szerint ez a rendkívüli időjárás miatt történt, hiszen a január 27-i hóviharban 177 oszlop dőlt ki és 20 kilométernyi kábel ment tönkre. A 107 ezer fogyasztóból, rögtön az első nap 80 ezret vissza tudtak kapcsolni. Volt azonban 5000 lakás, ahol több mint két napig nem volt áram. Ők a hűtőben megromlott ételek miatt az E.ON-tól 10 ezer forintos élelmiszercsomagot kapnak. A települések kártérítést akarnak, szerintük ugyanis januárban nem lehet arra fogni egy több napos áramszünetet, hogy havazik, a szolgáltató felelőssége, hogy ilyenkor is legyen áram.

Az áramszünet miatt, valamint a rendkívüli időjárás minősítéssel kapcsolatban az E.ON Hungária Zrt. -hez több megkeresés érkezett az elmúlt napokban. A vállalat szerint a Magyar Energia Hivatal által indított független vizsgálatnak a feladata annak megállapítása, hogy a bekövetkezett üzemzavar oka rendkívüli időjárási körülménynek minősül-e, illetve, hogy a E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. mindent megtett-e a hiba mielőbbi elhárítására - olvasható a társaság szerdai közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2009. február 05. 08:19
    „Kivizsgáltuk,szakértők sok milláét mehetnek a cassához.A lakó a felelős,minek vett árammal működő hűtőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltak a távfűtésről, mégis fizethetnek

Több mint ezer lakás vált le Budapesten a távfűtésről, de továbbra is kapják a számlát a Főtávtól. Tovább olvasom