Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Bírságolniuk kell a rendőröknek?

Minél többet bírságolnak annál jobb munkaerők a rendőrök - állítják azok a levélírók, akik vasárnap bemutatott riporthoz szóltak hozzá - számolt be az RTL Híradó hétfő esti kiadása.
Az aktív és nyugdíjas rendőrök állításait a testület hétfőn csak egy rövid közleményben cáfolta. Azt azonban elismerték, hogy a járőrautók benzinhiány miatt állnak, de - mint fogalmaznak - ez nem akadályozza a rendőrök munkáját.

"Írásba senki nem adta a bírságolást, csak bevonuláskor kérdezik a rendőrt,"mit csináltál egész nap, ha nincs bírságod?" - írta a híradónak név nélkül az egyik rendőr. Egy másik szerint nem igaz, hogy nincs megszabva a bírságolás gyakorisága. "Nálunk azt is számolták, hogy óránként mennyi az optimális intézkedési aktivitás. Ebben persze nem volt benne a figyelmeztetés" - mondta.

Tavaly a rendőrség 620 ezer embert, összesen 4 milliárd forintra büntetett meg. Ez a pénz az államkincstárba került. A rendőri vezetők szerint így a járőrnek nem érdeke indokolatlanul bírságolni.

Olvasóink írták

 • 19. flower 2009. március 05. 08:13
  „Hadd kérdezzek valamit.
  Egy mezei igazoltatáshoz miért kell 4 rendőrautóval kiszállni? ( Vasárnap délután )
  Így talán könnyebben tudják bizonyítani, hogy én bizony dolgoztam?
  Vagy azt mondták nekik, hogy ennyi a kvóta.....
  Miért lehet Magyarországon PÉNZBÍRSÁGRA ítélni: izzókészlet, gyerekülés, biztonsági öv, téli gumi,stb miatt ?
  - ha ugye nincs kvóta....
  Amerikában van becsülete a rendőrnek. DE OTT NEM STOPPOL LE A RENDŐR KÖZÚTI ELLENŐRZÉS gyanánt.
  HA VALAMI GYANÚS neki, akkor állít le. NA! Ott biztos nincs kvóta.
  Itt meg a rendőr hozzászólók állítják hogy nincs, az összes többi meg nem hiszi.
  Mert ha hinné, akkor azt kellene feltételeznünk, hogy az összes rendőr ÖNSZÁNTÁBÓL SZEMÉTLÁDA.”
 • 18. flexsnake 2009. március 04. 12:55
  „15. hozzászólás Mathiasking 2009.03.03. 19:01
  én meg nem hiszek de tudom hogy létezik. Tibi ide vagy oda :D Ő is inkább foglalkozna a családjával.
  Az amit te csinálsz azért szar mert jössz egy dologgal amit nem csak nem tudsz bizonyítani de még csak nem is akarod.innentől kezdve ez nem vita téma. Nincs mire hivatkoznod.
  Valahol valaki azt mondta te állami pénzből építetted a házad, persze én nem mondom el ki volt de ez bizonyított hogy így van mert én elhiszem. Higgyed :D”
 • 17. egy 2009. március 04. 10:51
  „Ne felejtsük, hogy a különböző médiákból értesülve tudomásunkra juthat, hogy a Rendőri vezetés, tehát a vezérkar, és slepje, igen csak tekintélyes jutalmazást folytattak le egymást közt. Egyik rendőr cimborám ajánlotta, hogy olvasgassak, és utána véleményezzek. Tehát mindenkinek ajánlom a www.tmrsz.hu oldalt böngészni...”
 • 16. delpiero 2009. március 04. 00:36
  „Üdv!
  Nem csak ehhez a cikkhez szeretnék hozzászólni.
  Amint végrehajtóktól tudom nincs pénz semmire és ezért KELL gyűjteniük mivel ha nem visznek be feljelentéseket megkérdőjelezik munkájukat.
  A másik.Mennyire mondogatják rendészeti miniszter,miniszterelnök,ORFK,BRFK,hogy mennyire nincs pénz emberekre,de most kaptak 14 milliárdot,hogy új embereket vegyenek fel.Én már novemberben jelentkeztem rendőrséghez,mert régebben dolgoztam a belügyminisztérium keretein belül és lassan egy éve visszaveszik a leszerelt tiszthelyetteseket.Ez így szép is lenne,de a mai napig nem kaptam választ,hogy mikor kellek,ha kellek,mert megint elhúzták a mézesmadzagot az orrom előtt.Megcsináltam az összes felvételhez szükséges eljárást és már csak a személyügyessel és a leendő parancsnokommal lett volna egy elbeszélgetés.Amint látom ez
  még ahogy alakul az ország helyzete és megy a hazudozás,hogy mennyire kell az ember az utcára és keret is van rá,úgy érzem még várat magára.
  További hasznos munkát,mindenkinek,már ha van munkahelye”
 • 15. Mathiasking 2009. március 03. 19:01
  „14. hozzászólás flexsnake 2009.03.03. 18:35

  Tudod Flexi azért beszélnek bátran elöttem emberek, mert soha, mondom S O H A nem teszek senkire terhelő vallomást. Ezt mint politikai megtanultam. Ajánlom figyelmedbe Csőrsz István: Sírig tartsd a pofád című regényét. Egyébként hiszek az UFO-kban, mert Sós Tibi meggyőzött. Ez pedig egy másik vita lehetne köztünk.”
 • 14. flexsnake 2009. március 03. 18:35
  „12. hozzászólás Mathiasking 2009.03.03. 17:26
  Jó, gyurcsány is sokmindent beszél egy magánbeszélgetésen. Ellenőrizhető hogy nem volt berugva? Tudod bizonyítani? Amíg nem az ufó kategória. Sokan hisznek benne. Ennyi :)”
 • 13. Tooopszli 2009. március 03. 18:29
  „Helló Mindenki!

  A cikk szerint nem érdeke a rendőrnek bírságolni mert nem kap jutalékot utána se ő se a kapitányság.
  Blaaa...blaaaa.....blaaaaa.
  Én simán el tudom képzeli, hogy jár jutalék vagy kimondatlanul egy kis könnyítés az előmenetelben a jobb statisztikai eredményekkel domborítóknak. Persze nem a csicska utcai kékvérűnek, hanem az űberfasza parancsnoknak. Fejétől bűzlik a hal. ´Ma csináljatok legalább 20 bírságot" ezt tilos lenne írásba kiadni, ezért sunyi módon csinálják. Szó elszáll........
  Kíváncsi lennék ha rendőröknek lenne pénzük internetre és mernék vállalni az igazságot mik derülnének ki a témával kapcsolatban.
  Csodálkozunk a korrupción? Mindenkinek jobb, ha zsebből zsebbe fizet nem? Ja persze az államkincstárnak és az abból élőknek nem mind1.
  Vajon mit csinálnak azokkal a rendőrökkel akik mondjuk egész hónapban nem bírságolnak?
  Némelyik ahogy kinéz fekvőtámaszt biztos nem.De akkor mivel lehet kényszeríteni őket arra, hogy büntessenek?”
 • 12. Mathiasking 2009. március 03. 17:26
  „9. hozzászólás flexsnake 2009.03.03. 12:38

  Flexi! Illetékes főrendör szájából hangzott el egy magán beszélgetés során: "ki lett adva, hogy a költségvetési bevételekhez megyénként leosztva hozzá kell járulni minden kapitányságnak. Ez az összeg éves szinten meghaladja a mi megyénkben (itt nem írom a megyét, mert nem Csongrád megye volt) a 2,2 milliárd forintot." Talán kérdezd meg Dr.Lukácsot, hogy Csongrád megyében ez mekkora összegnek kell lenni?”
 • 11. xxx666 2009. március 03. 15:31
  „Tuti hogy büntetni kell ,én mikor rendőr voltam már akkor is ki volt adva kb 90-óta működik ez így mi ebben a nagy szám,hogy egy hülye koléga most nyilatkozott 10-vagy 20-ezer forintért a tévébe,na a barom akkor meg tuti kirugják a balfaszt mert nincs olyan titok ami ki nem derül!”
 • 10. Jancsi 2009. március 03. 13:05
  „Ja ja ja ....... Tényleg a legtöbb "rendőr" kutúrált . Én nem tapasztaltam a nincs sapka , van sapka elvet . Évi 65 ezer km -t vezetek kb. , meg egy kicsit többet . Adjon Isten , fogadj Isten elvet gyakorlom .... De tényleg . 65 ezer nettó fizetést kapnak a kezdők ahogy hallom , ezért a fizuért biztos nem állnak sorba ! Ennyi főnökkel a nyakukon !!!”
 • 9. flexsnake 2009. március 03. 12:38
  „Elvárások vannak, ez igaz, az is hogy mindenkit lehet büntetni valamiért. De úgy kell közlekedni is hogy ne tudjanak megbírságolni. A rendőrnek nem érdeke bírságolni mert semmi haszna belőle, de mindenki félti az állását és bizony sokszor elszámoltatják az embert, hol teljesített szolgálatot és milyen eredménnyel.
  A vezetők is számon kérnek mert rajtuk is számon kérik. Senkinek nem biztos az állása.”
 • 8. tahoszegedi 2009. március 03. 11:48
  „http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/motivalatlan_es_kozombos_rendorok/2089695/

  én már hozzászóltam ebben a témában, és csak megerősíteni tudom a nyugdíjas rendőrök állításait.”
 • 7. Kraftwerk 2009. március 03. 10:33
  „A levett 18,5 km-es napi futásteljeseítmény az csak arra lesz elegendő,hogy A pontból B-be utazva lehessen folyamatosan traffipaxozni!!!!
  Mint például ma is a dorozsmai vasúti átjárónál:fehér KBT-s rendszámú civil!!Chevrolet Lacettiből!!!
  Mérték,ki mennyivel halad át a vasúti átjárónál,és kedvenc helyük a RO-LA-val szembeni építőanyag kereskedéshez elbújni,ami ugye mint tudjuk ALKOTMÁNY ÉS TÖRVÉNYELLENES,vagyis ŐK IS SZABÁLYSÉRTÉST KÖVETTEK EL!!!Ugyanis a mérő autónak messziről látható helyen kell tartózkodnianem pedig elbújva!!!
  Mi ez,ha nem vadászat???Úgyhogy aki ma délelőtt azon a szakaszon áthajtott többel a kelleténél az nagy valószínűséggel számíthat hamarosan a büntetésre!!!
  Amúgy a magyar rendőr erre a feladatra alkalmas a legjobban,és erre mindig is lesz pénz!!!!!”
 • 6. nanemaaa 2009. március 03. 09:54
  „Már pedig birságolniuk muszáj! Ha nem kennének meg egyfolytában gyermekülés, vagy ízzókészlet hiánya miatt, a biztonsági övért, vagy mert csak, a büdös életben nem venné senki észre, hogy magyarországon ilyen fegyveres rendvédelmi szervezet is működik.”
 • 5. radenko 2009. március 03. 08:29
  „Meg kell vizsgálni egy kicsit miért is bírságol a rendőr mert sokszor önmaguk sem tudják csak alibi kifogások
  vannak. Kívánatos lenne, hogy a szabálysértési jogkör felülvizsgálatát kivegyék a rendőrség hatásköréből és egy független szervre bízni. Mely megvizsgálná tényszerűen azt, hogy a rendőr jogosan bírságolt e vagy sem és ha nem eljárást indítani a rendőr és parancsnoka ellen aki nem tudta megfelelően ellátni feladatát.”
 • 4. egy 2009. március 03. 07:18
  „A sok trafinak pont ez a feladata, főleg azoknak, amik fixek, nem kell hozzá rendőr. Spórolás! Nem emelik a rendőrök fizetését, nem emelik a km keretüket, kevesen vannak, és ráadásnak még a törvényeket sem szigorítják! És rendet akar a Parlament? Egyre jobban bizonyossá vált, hogy nem épeszű emberek dolgoznak ott! Nagypapa hozzászólását meg én is osztom, mert a külföldieknek mindent szabad!?”
 • 3. micsibucsi 2009. március 03. 06:56
  „Ezért jó mert az útszélén állva traffipaxozgatva vidáman megy az idő, (sok mosolygós képet készíthetnek) folyik befelé a pénz is, meg még a benzin se fogy!!”
 • 2. nagypappa 2009. március 03. 04:20
  „Nem a rendőrökkel van a baj.
  Az a nagy baj, hogy a külföldiek által elkövetett szabálysértéseknél nincs semmiféle -hathatós- bírságolási lehetőségük.
  Ha teszem azt a külföldi kamionos tolja 90-100 -al az autópályán, két lehetősem van, vagy felvezsem a tempóját vagy "letol" az útról. Gyakorlatilag belekényszerít a gyorshajtásba. Ő megteheti, mert senki semmit nem tud vele kezdeni.
  Egyszer egy rendőr (nagyon szimpatikusan szólt hozzá it a fórumban ) és elmondta. hogy az a gond, ha teszem azt a Nagykörút-Kossuth Lajos sgt sarkán piroson megy át a kamion és megállítja 20-30 percig akadályozza a szabálytalankodó kamionos az intézkedés idején a forgalmat. Ez igaz.
  De ha naponta csak két kaminosonak megcsvargatják a tökét mert piroson ment át, nagyon gyorsan megtanulják a rendet.
  Ausztriában, németországban miért tudják ugyanezek a sofförök a szabályokat maximálisan betartani? Mert hülyére büntetik, ha disznókodik.

  Amúgy meg a héten én is a befizetők táborát bővítettem, kaptam egy csekket. Teljesen normálisan, korrekt módon viselkedett a rendőr. Még azt is elmondta, ha panaszom van az intézkedésével kapcsolatban panaszt tehetek.
  Miért tennék? Igaza volt és az ötezer Ft-os bírságot is leengedte háromezerre.”
 • 1. Mignon 2009. március 02. 23:37
  „Ebböl meg nagy vita lesz!
  En, inkabb, aludni megyek, jo ejt Mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés a BKV-nál

Hétfőn is eredménytelenül zárult a sztrájk- és bértárgyalás a BKV-nál. A közlekedési vállalat… Tovább olvasom