Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Bohócforradalom: méltánytalanásgi eljárás indulhat Kónya Péter ellen

A Független Rendészeti Panasztestület elnöke szerint méltatlansági eljárás indulhat Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke ellen a bohócforradalom nevű demonstráció miatt - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Juhász Imre, a panasztestület elnöke a lapnak azt mondta, hogy politikai tevékenységnek minősül, ha a rendvédelmi dolgozók az országgyűlési választáson leadott szavazatok visszavonásáért demonstrálnak. A szakértő szerint a bohócforradalom több momentuma is alkotmánysértőnek minősült.

A rendvédelmi dolgozók egyes szabadságjogait elsősorban maga az alkotmány korlátozza - mondta az elnök, hozzátéve, ez azt jelenti, hogy a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem léphetnek be pártba, és politikai tevékenységet sem folytathatnak.

Juhász Imre rámutatott: a gyülekezés, a demonstráció önmagában megengedett a rendvédelmi dolgozók számára, de ez a joguk csak addig terjed, amíg az érdekérvényesítésről, a szociális követelések hangoztatásáról van szó.

A június 16-i tüntetésen a nyugdíjjogosultság követelése a kormány és a kormánypártok ellen irányuló összehangolt támadássá vált - idézte az elnököt a lap.

Kónya Péterrel kapcsolatban akár szakszervezeti vezetőként és hivatásos katonaként is felvetődhet a törvénysértés gyanúja; akár méltatlansági eljárás is indulhat ellene, ami a szolgálati jogviszony megszűnéséhez vezethet - fűzte hozzá Juhász Imre.

A lap egy interjúban megszólaltatta Kónya Pétert is a szerdai számban. A szakszervezeti vezető kijelentette: "nekünk nem a politikától kell távol tartani magunkat, hanem a pártpolitikától".

Arra a kérdésre, hogy a tüntetésen mégis pártokról beszéltek, azt a választ adta, hogy "igen, mert most a Fidesz-KDNP van kormányon, és ők alkotnak ránk nézve hátrányos, visszamenőleges hatályú törvényeket".
Az MTI kereste az ügy résztvevőit, de egyelőre nem sikerült elérni őket.

Olvasóink írták

 • 3. Írástudatlan 2011. július 06. 21:21
  „Milyen demonstráció lessz itt? Semmilyen sem. Mindenki behúzza fülét farkát és csak lapulnak mint a kaki a fűben,várva a csodára.Igaz rájuk a bohóc jelző.A másik meg az hogy a tűzoltók kivételével a többi rendvédelmiseknek emeljék 62.évre a nyugdíjkorhatárukat.Ez így lenne igaszságos.Ha nem tetszik nekik elmehetnek máshova dolgozni.Például közhasznúmunka,kőműves segédmunks,stb.Ilyen egyszerű!Egy szobafestőnek is veszélyes a munkaköre és még sem mehetnek előbb nyugdíjba.Tehát akkor a tűzoltók és a beteg rokkantnyugdíjasok kivételével mindenki 62.éves korában mehessen nyugdíjba de ez vonatkozzon a kormánytagokra is!Aki most a Fideszre szavazott az egészen nyugodtan elkezheti köpködni őket.
  Na szebb jövőt!”
 • 2. valaki_a_sok_közül 2011. július 06. 19:54
  „Ez olaj a tűzre a rendvédelmisek szemében. Próbáljatok meg hozzányúlni és akkora rendvédelmis demonstráció lesz amekkora még nem volt!
  Egy mindenkiért - mindenki egyért!”
 • 1. Jozsoci 2011. július 06. 15:58
  „Szégyen, gyalázat. Az érdekvédelmisektől is félnek már.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre elkészül a kerékpárút Tata és Tatabány között

A hét kilométeres kerékpárút csaknem félmilliárd forintos beruházásának szinte teljes összegét pályázaton nyerte el a két város és a köztük fekvő Vértesszőlős. Tovább olvasom