Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Cáfol a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) cáfolja a Népszabadság csütörtöki számában megjelent állítást, amely szerint a Megyeri híd beruházását "szegről-végről" felügyelte a vagyontanács.
A napilap annak kapcsán írta ezt, hogy a tanács egyik tagja egyben annak a Ganz Acél Zrt-nek a vezérigazgatója, amely körülbelül 2 milliárd forinttal tartozik a Megyeri hídon dolgozó alvállalkozóknak.

Az NVT csütörtöki közleménye leszögezi, hogy vagyonkezelői jogokat a Megyeri híd beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) felett a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium gyakorolja. Így az NVT a NIF beruházásait illetően nem hozott és nem hozhat döntéseket.

Az NVT egyik tagja, Varga Gusztáv egyben a Ganz Acél Zrt. vezérigazgatója. A Ganz Acél Zrt. korábban a Megyeri híd építésén dolgozó néhány alvállalkozójának elismerte, hogy tartozik munkája árával, de a legtöbb építő számára elérhetetlen. A cég telefonjait kikapcsolták. A károsult alvállalkozók csütörtökön a Parlament előtt demonstráltak, és elmondták: szeretnék felvetni az Állami Számvevőszéknél azt a kérdést, hogy Varga Gusztáv két funkciója nem összeférhetetlen-e. Szerintük ugyanis az állami vagyon egyik legfőbb őre nem lehet egyben egy olyan cég vezetője is, amelynél elakadnak az állami források.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas vezetésért pénzbüntetésre ítélték az olimpikont

Ittas vezetésért pénzbüntetésre ítélte Kósz Zoltán olimpiai bajnokot csütörtökön a Budai Központi… Tovább olvasom