Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Cáfolták a tizennégymillió kifizetését

A közgyűlésen Kóczán Zoltán (SZDSZ) képviselő feltette a kérdést: a Pro Kultúra Sopron Kht. támogatási összegében szerepel-e a volt színidirektornak juttatott 14 millió forint? Nyerges Ferenc, a kht. ügyvezetője ugyanakkor a Kisalföldnek határozottan cáfolta ilyen összeg kifizetését. Mint mondta, ennek csupán a töredékét kapta Szilágyi Tibor.
A költségvetés csütörtöki tárgyalása során a szabad demokrata Kóczán Zoltán többek között azt kérte számon a városvezetéstől, hogy szerepel-e a Pro Kultúra Sopron Kht.-nak juttatott támogatás összegében a volt színidirektornak kifizetett 14 millió forint.
– Igaz a képviselő állítása, ennyit fizettek ki Szilágyi Tibornak? – kérdeztük Nyerges Ferenctől, a kht. ügyvezetőjétől.
– A képviselő nem először és valószínűleg nem is utoljára mondott valótlant társaságunkkal kapcsolatban – fogalmazott nem éppen visszafogottan Nyerges Ferenc. – Ráadásul kijelentése személyiségi jogokat sért, mind Szilágyi Tibor, mind pedig a Pro Kultúra Sopron Kht. vonatkozásában. A kht. üzleti könyvei egyébként nyitottak minden képviselő előtt, bármikor betekinthetnek. De meg kell jegyeznem, nincs arról tudomásom, hogy Kóczán Zoltán ezt bármikor megtette volna – folytatta az ügyvezető. – A munka törvénykönyve egyértelműen szabályozza azt, hogy felmondás esetén a munkavállaló mekkora összeget kaphat: maximum egyévi átlagkeresetét. A színházigazgatóval viszont megegyezés történt. Hogy pontosan mennyit fizettünk, azt nem mondhatom meg, hiszen ez a társaság és Szilágyi Tibor belső ügye, és én is törvényt sértenék, ha elárulnám. Azt azonban határozottan állítom, hogy a képviselő által felemlegetett összegnél nagyságrenddel kevesebbet kapott – zárta az ügyvezető.
Megkeresésünkre Kóczán Zoltán nem volt hajlandó elárulni informátorát. – Csak annyit mondhatok, biztos forrásból értesültem az összegről és annak kifizetéséről. Ellenkező esetben nem szólaltam volna fel a közgyűlésen. Meggyőződésem, hogy a kifizetést lehet úgy könyvelni, hogy soha ne derüljön fény az igazságra – tette hozzá a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan gátolná a fiatalkori erőszakot?

Tovább olvasom