Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Csaknem 50 feketemunkásra bukkantak egy tolnai eperföldön

48 feketemunkást találtak az ellenőrök egy Tolna megyei eperföldön végzett ellenőrzésen szombaton. A tapasztalatok szerint éppen a mezőgazdaság az, ahol a legtöbben dolgoznak illegálisan, de sokakat foglalkoztatnak szabálytalanul az építő- vagy a vendéglátóiparban is.
A munkaügyi ellenőrök egy hétvégi, ütemezett ellenőrzés részeként mentek ki Tolna megyében egy eperföldre, ahol 48 illegális magyar munkavállalót találtak. Mindannyian munkaszerződés nélkül, érvénytelen alkalmi munkavállalói könyvvel végeztek mezőgazdasági munkát. Munkáltatójuk akár több milliós bírságra is számíthat.

A munkaügyi ellenőrök egyébként idén már több mint 25 ezer feketemunkást találtak. A tapasztalatok szerint leginkább szezonálisan a mezőgazdasági szektorban alkalmaznak szabálytalanul embereket, de sokan dolgoznak feketén az építő- és vendéglátóiparban is - mondta el a Független Hírügynökségnek Gedeon András, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség szóvivője. Hozzátette: mostanában egyre több szabálytalanul foglalkoztatott emberrel találkoznak a biztonsági szektorban is, azaz a különféle őrző-védő cégeknél.

Olvasóink írták

 • 7. raffy2 2008. május 26. 22:04
  „én meg azt gondolom,nem emiatt a 48 ember miatt tartunk itt.kicsit nagyobb körökben kellene keresgélni.joy:tökmindegy ,hogy konyhakert,vagy 100 holdas pagony,ha jön az ellenőr akkor nem a méret a lényeg.”
 • 6. schipperke 2008. május 26. 11:58
  „Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a feketén foglalkoztatást nem lehetne fölszámolni, ha erre valós akarat lenne az országve-zetés részéről.../A 2. féle szöveget én is azoktól szoktam hallani, akiknek sara van a témában!/”
 • 5. matriné 2008. május 25. 10:21
  „Ha az illetékesek fekete munkásokat akarnénak találni egyszerüen csupán a haveri ( elvtársi) körökben kellene körülnézniük? A protekció még mindig mindenek felett áll! Naná, hogy még az ellenőrzések területén is úgy,mint a bűnüldözésnél valamint a csicskási kasztrendszerben.”
 • 4. Balogh Gábor 2008. május 25. 08:51
  „Tessék mondani ! Hol nincsen feketemunkás ??? Ha tisztességes elvárások volnának a beszedési oldalon (adó és egyéb terhek) , megkövetelve ha valaki mégis csal : mégnagyobb bűntetés (de csak akkor!!!) nem lehetne , hogy akkor egy élehtőbb ország lenne HAZÁNK ???
  bégé”
 • 3. joy 2008. május 25. 08:09
  „Mi van barmok?
  Szíven talált?
  Te is feketén dolgoztatod rabszolgáidat?

  Egészen más a háztáji kert, és a "százholdas pagony"!
  Már csak méretileg is.

  Rohadtul aljas dolog a kiszolgáltatott, szerencsétleneket éhbérért robotoltatni, se TB, se nyugdíj hozzájárulás. Azután, ha baj van segítség semmi, dögöljön, ahol van!”
 • 2. barmok 2008. május 25. 00:55
  „matriné te elég genyó vagy.... elvileg a nagyszuleidnek a kertjebe sem teheted be a labad mert mar az is feketemunka..”
 • 1. matriné 2008. május 24. 19:32
  „Ha Abdára mennének a "repülőtől" nem messze is találnának eperföldet és "fekete" munkásokat! Szedd magad mozgalom van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt sérült egy várpalotai balesetben

Öten sérültek meg - köztük két gyerek - amikor karambolozott egy személykocsi és egy teherautó… Tovább olvasom