Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Diákmédia pályázat középiskolásoknak

Február 15-ig jelentkezhetnek a középiskolások a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének (DUE) pályázataira. Az egymillió forint összdíjazású verseny felső korhatára 25 év. A pályamunkákat hat kategóriában lehet leadni, a www.due.hu internetes oldalon.
Az év diákújságírója címre publicisztikai írással lehet pályázni, lehetőleg valós tényeken alapuló, maximum 5 ezer karakterig terjedő riporttal. Az év diákújságja címet a 2007/2008-as tanévben megjelenő újságokkal nyerheti el egy szerkesztőség; a hangsúly a tartalmi elemeken lesz, de a küllemet is pontozzák. Az év diákrádiósa címre 5-15 perc közötti, digitalizált anyaggal lehet jelentkezni. Ennek műfaja irodalmi műsor, riport, jegyzet, interjú, minihangjáték, dokumentum műsor, illetve montázs lehet, de zenei összeállítást nem fogadnak el.

Az év diákfotósa bármilyen témájú fotóval, illetve fotósorozattal pályázhat, de előnyben részesítik a portrékat, a szocio- és eseményfotókat, valamint az érdekes témákat és az újszerű megközelítéseket. Az év diákhonlapja címre egyénileg és csapatban is lehet pályázni, az elbírálás fő szempontjai az ötletesség, a tartalom és a megjelenés. Versenyt hirdettek az év felkészítő tanára kategóriában is. Erre a diákok, illetve diákszerkesztőségek javasolhatják a munkájukat kiemelkedően segítő pedagógusokat.

A pályázatok leadási határideje február 15. Eredményhirdetés áprilisban, a Budapesten megrendezendő XV. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon lesz. Részletes információk a www.due.hu oldalon olvashatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kozák Tamás a MÁV Start Zrt. új vezérigazgatója

Február elsejétől megújul a MÁV Start Zrt. igazgatósága és felügyelő bizottsága (fb). Kákosy Csaba… Tovább olvasom