Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Egymásért Alapítvány: Földesi-Szabó cáfolja a vádakat

Földesi-Szabó Lászlót és az alapítványt támogató Herba-csoport vezetőit még áprilisban fogták el, mert a gyanú szerint 2004 májusa óta összesen 1,4 milliárd forintnyi élelmiszert csempésztek Magyarországra az alapítványon keresztül.
Továbbra is cáfolja az ellene felhozott vádakat Földesi-Szabó László. Az Egymásért Alapítvány elnöke, aki ellen a Fővárosi Főügyészség egyebek között csempészés és sikkasztás miatt csütörtökön emelt vádat, azt mondta szombaton, hogy hivatalos értesítést még nem kapott a vádhatóságtól, így csak a sajtóból értesült a fejleményekről.

A sajtóból értesült arról Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnöke, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, hivatalos értesítést azonban még nem kapott. Az elnök a Független Hírügynökségnek a vádirat megismerése előtt nem akart részleteket mondani. Azt azonban leszögezte, hogy továbbra is fenntartja korábbi állításait, miszerint tételesen cáfolni tudja az ellene felhozottakat.

Földesi-Szabó Lászlót és az alapítványt támogató Herba-csoport vezetőit még áprilisban fogták el, mert a gyanú szerint 2004 májusa óta összesen 1,4 milliárd forintnyi élelmiszert csempésztek Magyarországra az alapítványon keresztül. A 8500 tonna árut úgy tüntették fel, mintha azt az alapítvány kapta volna, így a vámosok áfa-mentesen kezelték azokat. Később azonban kiderült, hogy az élelmiszert több üzletláncnak eladták.

A milliárdos csempészet miatt indított nyomozás május végén fejeződött be, a Fővárosi Főügyészség pedig csütörtökön nyújtotta be a vádiratot a bíróságra Földesi-Szabó László és hét társa ellen.

Az alapítványi elnök korábban többször hangoztatta, hogy el tudnak számolni a nyomozók által emlegetett 1,4 milliárd forinttal. A Herba-csoport, amelynek bizományosi értékesítésre átadták a Távol-Keletről érkezett élelmiszert épp ennyivel tartozik az alapítványnak. De vélhetően ezt is átutalták volna a szervezetnek, ha a nyomozás miatt nem zárolják a Herba-csoport számláját, ahogy ezt az alapítvány számlájával is megtették. Többször megismételte azt is, hogy az alapítványnak nincs semmilyen kötődése a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz, a szervezet nem a hivatal fedőszerve - mint ahogyan erről hírek láttak napvilágot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó vád Tomcat ellen

Futó Barnabás szerint a terrorcselekmény előkészülete vád nonszensz volt, és erre valószínűleg a… Tovább olvasom