Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Erzsébetvárosi ingatlanpanama: a Nyomozó Főügyészség cáfol

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, miszerint újabb VII. kerületi SZDSZ-es önkormányzati képviselőt vettek őrizetbe a belső-erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.
A Hírszerző hétfőn délután arról számolt be, hogy a gyanúsított Kardos Péter önkormányzati képviselő, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának korábbi elnöke.

Fazekas Géza annyit mondott, hogy nem erősíti meg a portál információit. Hozzátette, hogy kedden közleményt adnak ki a hír kapcsán.

Az ingatlan-ügyben legutóbb csütörtökön vettek előzetesbe egy gyanúsítottat, a VII. kerületi ingatlanbecslőt. Őt azzal gyanúsítják, hogy a piaci árnál jelentősen olcsóbbra értékelte fel az eladott önkormányzati ingatlanokat Budapesten, a VII. kerületben. Mint ismert, az erzsébetvárosi ingatlanügyek gyanúsítottja Gál György SZDSZ-es képviselő is.

Az értékbecslőt bűnsegédként elkövetett csalással és magánokirat hamisítással gyanúsítják. A gyanú szerint a Erzsébetvárosban több korábban értékesített önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant a piaci árnál lényegesen alacsonyabb áron értékelt fel. Úgy tudni, volt olyan eset, hogy az ingatlan az értékbecslő által megállapított árnál 100 millió forinttal is többet ért a piacon. Ezt az bizonyíthatja, hogy az ingatlanokat az önkormányzattól megvásárló vevő néhány héttel később túladott ezeken, ekkor már a valós piaci értéken. A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára helyezte előzetes letartóztatásba az értékbecslőt.

A VII. kerületi ingatlaneladások ügyében 2006-ban indult nyomozás, a Központi Nyomozó Főügyészség 2007 decemberében vette át az ügyet. A két héttel ezelőtt őrizetbe vett másik gyanúsított, Gál György SZDSZ-es képviselőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja az ügyészség. A gyanú szerint Gál György, aki egyben a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke is, társával 700 milliós kárt okozott az erzsébetvárosi önkormányzatnak.

Tíz nappal ezelőtt szabadlábra helyezték az előzetes letartóztatásból az ingatlanpanama kapcsán fogva tartott Nagy György vállalkozót. A lapértesülések szerint vádalku áll a szabad lábra helyezés mögött. A gyanú szerint Nagy 195 millió forint kenőpénzt adott a kerületi SZDSZ volt frakcióvezetőjének annak fejében, hogy nyolc önkormányzati épületet értékük alatt értékesítsen a helyhatóság, amellyel 700 millió forint kár keletkezett. A gyanú szerint az ügy szereplői további 1,6 milliárdos károkozást kíséreltek meg.

Olvasóink írták

  • 3. madártej 2008. december 09. 07:38
    „Lop Stop,szadesz!:)))”
  • 2. dodó 2008. december 08. 20:08
    „Nem értem mi a baj, ha egy liberális nem csak liberálisan gondolkodik (és szavaz), hanem a munkájában is érvényesíti szabadelvűségét és liberálisan kezeli a közvagyont?”
  • 1. KamuNeni 2008. december 08. 20:06
    „Mitol is buzlik a hal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós lakása nem lehet a sárospataki segélyezetteknek

Vizsgálja a segélyezettek lakásait a sárospataki önkormányzat. Úgy döntöttek, megvonják a támogatást… Tovább olvasom