Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Gyurcsány: Adócsökkentés talán csak évek múlva

A magyarországi pénzügyi élet szereplői úgy látják, ha újra 3-4 százalékra emelkedik a gazdaság növekedése, akkor 300-500 milliárd forint adócsökkentés lehetősége teremtődik meg - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök péntek délelőtt, miután konzultációt folytatott a pénzügyi szféra széleskörű szereplőivel, bankok vezetőivel és elemzőkkel.
A kormányfő elmondta, hogy érdemi elemzés zajlott, a találkozón megjelentek egymással is vitatozva érveltek az adócsökkentés kapcsán. A vállalatok helyzetéről a kormányfő azt mondta, a cégek legnagyobb problémája jelenleg az, hogy bezáródnak az európai piacok. Minderre tekintettel abban egyeztek meg, hogy középtávú adóprogramot kell megfogalmazni arra az időre, amikor lesznek többletjövedelmek adócsökkentésre.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a pénzügyi szakemberek egyikétől sem hallott olyan véleményt, hogy az illetékes állami szervek ne tettek volna meg minden olyan intézkedést az elmúlt napokban, amelyekre szükség volt. Abban sem volt vita, hogy most minden másnál fontosabb a pénzügyi rendszer stabilitása - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A felek megállapodtak abban, hogy a továbbiakban is közös fellépésben vesznek részt a válság elhárítása érdekében.

Több bank devizahitelezésének felfüggesztéséről a kormányfő azt mondta, azt szeretnék, ha ez átmeneti intézkedés lenne. Jelenleg nagyon sok forint áll az ország rendelkezésére, de kevesebb deviza, s ezen belül is euróból van több, míg más devizákból szűkösebb a készlet. Az illetékes szervek arra törekszenek, hogy euróból teremtsenek megfelelő pénzbőséget a piacon. Ebben a kormánynak nullához közeli a mozgástere - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, utalva arra, hogy itt elsősorban a Magyar Nemzeti Bankra hárul a főszerep.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. caracas 2008. október 18. 17:16
  „Spórolni kell! Simor András az MNB elnökének havi fizetése 7.400.000,-Ft.
  http://www.fusz.hu/node/9372”
 • 37. grenadle 2008. október 18. 12:28
  „http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=122279
  Komilfo: "Annyi ezresem lenne, hogy fogadja abban, holnap Orbán ugyanolyan kisfiu lesz, mint az elmult hónapokban."

  Ez tényleg egy kisfiús beszéd lenne?
  34-nek: akkor olvassa, ha nem találja a teendőket, akkor sajna az ön olvasásértésével valami baj van.”
 • 36. Bankrott (meg egyszer) 2008. október 18. 01:13
  „1990-ben mondta Gorbacsov:

  "De jo lenne, ha csak olyan problemaink lennenek mint a
  Nemet Szövetsegi Köztarsasagnak!!!!!!!!"”
 • 35. Bankrott 2008. október 18. 01:09
  „Gazdasagi Valsag!!!!
  Fekete Pentek!!!
  Csöd!!!

  Ez mind viszanylagos!!!!!!

  Pl.: Albaniaban örülnenek, ha egy "magyar" csödjük lenne,
  ugy mint Magyarorszag sem lenne sokkal boldogtalanabb egy
  itteni, "USA"-csöd"-el!!!!!!!”
 • 34. sz 2008. október 18. 00:46
  „"nem kellene nemzeti fórumot összehívni, mert már van. úgy hívják: országgyűlés..."
  csak nem kellene kivonulgatni, (nem állok egyik "oldalon" sem), de idegesít, ha valakit én (is) fizetek és baromira nem végzi a munkáját
  elegem van abból, hogy a mindenkori ellenzék csak azt szajkózza, hogy ez így nem jó, de soha nem hangzik el, hogy akkor konkrétan mit kellene csinálni.
  Talán tényleg példát vehetnénk az írekről.azért ott voltak politikai gondok, de érdekes módon amikor kellett összefogtak, és a legtöbb lóvét húzták le az EU-ról...és azóta is (hozzánk képest) "dübörög a gazdaság"”
 • 33. Mekk Elek 2008. október 17. 22:52
  „28! "gyurcsányt nem lehet megállitani" = gyurcsány Mekk-mester az ország, a magyar gazdaság tönkretétele után sem hajlandó lemondani = csak így tovább, előre a megkezdett lenini ösvényen.”
 • 32. Tantusz 2008. október 17. 21:54
  „Segitsetek!

  Itt, a nemet mediak mar 3-napja azt irjak:
  "Magyarorszag csödben van! Az EU-tol a z MNB kap 5 Milliard Eurot, (hitelt) a gazdasag helyrebillentesere!

  Mi az igaz?

  Csödben vagytok, vagy nem?

  Kinek hidjek?

  (Az otthoni helyzetet nem ismerem, at itteni Sajtonak sem lehet mindeg hinni!)”
 • 31. Talan? 2008. október 17. 21:47
  „Talan.”
 • 30. macilaci 2008. október 17. 21:18
  „26. hozzászólás Angela az macialaci nem Andrea 2008.10.17. 20:01
  Ne törődj vele! A lényeget enélkül is értetted....”
 • 29. komilfo 2008. október 17. 21:16
  „Orbán Viktor nincs abban a helyzetben, hogy feltételek szabjon a miniszterelnöknek.És egyébként sem azért ülnek holnap össze, hogy előrehozott választásokról beszéljenek. Józan, megfontolt véleményeket akarnak a TV nézők hallani.Orbán már elpuskázta a népszavazás utáni helyzetet, semmit nem tudott csinálni, pedig akkor nem volt világválság. Csak nem képzeli vaki, hogy erről egyetlen vita is folyhat. A nép megkövezné. Senki nem akar a parlamenti pártok közül előrehozott választást, meg szakértői kormányt,Ezen már régen
  tullépett mindeki.Leszavazták. Nagyobb a baj, mint hogy poitikai hatalomra jutas technikáiról beszéljenek. Annyi ezresem lenne, hogy fogadja abban, holnap Orbán ugyanolyan kisfiu lesz, mint az elmult hónapokban. Nincs hatalom a kezében , a többi párt meg nem szereti őt, meg az egész fideszt. Ezen kéne elgondolkodni.Teljesen egyetértek a 28-as fórumózóval.A nemzeti csucsot nem azért hivta össze Gyurcsány mert a helyzetet nem tudja megoldani, hanem az összefogás jelképeként. Ez viszont telitalálat volt az európai pénzvilág felé. És ez a lényeg.”
 • 28. alszat 2008. október 17. 21:05
  „Még a legvadabb ellenzéki politológusok is elismerték , / tegnap este a TV-ben, / hogy a Gyurcsány ravaszul és nagyon jól fogta meg a helyzetet, még azt is hozzátette a fidesz közeli politólógus, " hogy sajnos a Fidesz, meg Orbán elaludtak és dermedten nézik a történéseket "Gyurcsányt nem lehet megállitani.Emberek hatalmas válság van, mit gondoltok, ki tudná jobban tartani ezt, mint azok, akik a saját vállalkozásaikban dolgoztak éveket és valamit értenek a gazdasághoz., Ugye nem Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra, Áder Jánosra, Szijjártó Péterre, vagy Répássyra gondoltok,akik életükben egy napot nem dolgoztak, vagy a Martonyira, vagy Simicskára, vagy Mikolára, Mert velülk már a béka segge alatt lennénk.Egyébként a nyugati sajtót ha olvassátok, sajnos, vagy nem sajnos Gyurcsányt ismerik el, amig ő van, addig reménykedhetünk, és az üzelti világ is benne bizik.Orbán sajnos fel sem merül ezekben a körökben, hiszen most is csak árulkodni, meg mocskolódni volt kinn. Elképesztő és még ő nevezei magát hazafinak.Holnap ad neki Gyurcsány a nemzeti csucson 5 percet, az aligha lesz elég, hogy összeszedje közgazdaasági tanulmányaiból a mondanivalóját.5 percet kap, ÁBC sorrenben , ahol következik, Aztán leültetik.Besétált Gyurcsány csapdájában, de nem volt más választása, mert ha nem megy el a nép megkövezte volna.
  Az erősebb kutya ba.....ik, régi, de bölcs közmondás.”
 • 27. zweistein 2008. október 17. 20:01
  „Beidézek belőle, csak a hasonló részeket, mert előtte-utána még elemzések vannak:

  Fricz Tamás:
  (...) Sőt, ennél többről van szó: szombaton az ellenkezőjére lehet fordítani a helyzetet, úgy, hogy a miniszterelnök és kormánya kerülhet kényszerhelyzetbe.
  Hogyan is? Úgy, hogy az ellenzék rögzíti a tényeket:
  1. A kormány a csúcs létrehozásával elismerte, hogy nem tudja egyedül megoldani a válságot, más szervezetek és fórumok segítségére szorul.
  2. A kialakult, valóban súlyos válságra tekintettel az ellenzék hajlandó együttműködni a legalapvetőbb lépések végiggondolásában és elhatározásában.
  3. Ennek viszont az az alapfeltétele, hogy vagy átmeneti - ha tetszik, szakértői, válságkezelő - kormány alakuljon, vagy a jelenlegi kormány váljon átmeneti kormánnyá, s a frakciók egyezzenek meg az előre hozott választások időpontjában, lehetőség szerint a 2009. júniusi, európai parlamenti választásokkal egy időben. Valamit valamiért."

  Ami különbség, hogy szerintem az MSZP hosszabb távon nyerhetne a megoldással, ezzel persze Fricz nem foglalkozik.”
 • 26. Angela az macialaci nem Andrea 2008. október 17. 20:01
  „23. macilaci: hemzsegsz a hibáktól:, mert pl.: az NEM Andrea Merkel, hanem Angela Merkel...
  (Mellesleg , nem Orbán Vikror van kormányon, nem Orbán Viktor vette fel a töménytelen mennyiségű hiteleket..., nem ő mondta , hogy nem kell foglalkozni az eladósodással , mert azt bőven tudjuk majd fedezni a GDP nővekedéséből...stb.)”
 • 25. zweistein 2008. október 17. 19:54
  „Nicsak Fricz Tamásnak is hasonló ötletei vannak, bizonyisten nem olvastam előtte:
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=154186”
 • 24. Kolompár Rómeó 2008. október 17. 19:51
  „Nagyon helyes, de ha már ennyi pénz marad, gyorsan el is kúrunk nettó 80millát új autókra.”
 • 23. macilaci 2008. október 17. 19:47
  „Válasz Lembának...meg a többi....kutyaharapást szőrével....
  Egy kis vityiológia......)))))DDDDD
  Egy napon meghal Orbán Viktor. De minden virág elhervad a sírján.Először hívják a holland kertészeket, de bármilyen tudományos módszert is alkalmaznak, az összes tulipán napokon belül elszárad. A francia kertészek is felsülnek, sőt a bolgárok is. Hosszú tanakodás után helikoptert menesztenek Bábolnára a Pista bácsiért, mert ő mindennek tudója. El is hozzák az öreget,
  lehajol a sírhoz, felvesz egy göröngyöt, majd sokáig porlasztgatja az ujjai között és erőteljesen csóválja a fejét. Mindenki feszülten figyel, mikor végre az öreg megszólal :
  - Itt soha az életben nem fog nőni semmi, nem hogy virág !
  - Miért ? - kérdezik kétségbeesetten.
  - Mert túl mélyen van a gané .

  Orbán felriad álmából, mire kérdi a felesége :
  - Mi baj, Viktorkám ?
  - Jaj, ne is mondd ! Borzasztó álmom volt.
  - Mi volt az ?
  - Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól éltek .
  - És mi ebben a rossz ?
  - Az, hogy nem én voltam a miniszterelnök .

  - Miért nincs "Orbán kolbász" ?
  - Még él a disznó.

  A világ legrövidebb könyvének a címe : "Orbán Viktor betartott ígéretei"

  Miért nem szunyókál el Orbán sosem a Parlamentben ?
  Mert az ördög sosem alszik .

  Hol hangzik jól a "Orbán-csomag" ? A börtönben :
  - Orbán ! ........ Csomag !

  Orbánt elrabolja az Al-Kaida, és százmillió dolláros váltságdíjat
  követelnek érte. Eltelik egy hét, semmi válasz. Eltelik még egy hét, még mindig semmi válasz. A harmadik hét után kétségbee- sett üzenet érkezik akülügyminisztériumba :
  - Na jó, akkor legalább azt mondják meg, maguknak mégis mennyit érne meg, ha sosem látnák viszont ezt az alakot ?

  Orbán beszédet tart a Művészetek Palotájában. A nézőközönség sorai közt egy férfi így szól az előtte ülő hölgynek:- Hölgyem, ha megkérhetném : levenné a kalapját, mert nem látom jólOrbán urat.
  - Hölgyem, kérem húzódjon egy kicsit már odébb, hogy tökéletesen lássam !
  - Hölgyem, ha megkérhetném, még egy kicsit arrébb ülne ?
  Mire a hölgy :
  - Mégis mit képzel uram ? Távcsövet ne adjak ?
  - Nem, köszönöm. Az van a puskámon is .

  Délután hatalmas dugó az M1-sen. Helikopterek, rendőrség, mentők, a tűzoltók,meg persze millió autó ! A sorok közt fiatal ember kopog az ablakokon.
  - Mi történhetett ? - kérdezi a sofőr
  - Valami arab terroristák elrabolták Orbán Viktort ! 10 millió dollárt követelnek, és ha nem kapják meg, lelocsolják benzinnel és elégetik ! Én most arra gyűjtök !
  - A többiek mennyit adtak ?
  - Hát nem mindenki egyformán, de az előtted álló 2 litert .


  Miért fél Orbán anyja a madárinfluenzától ?
  Mert neki is van egy baromfija .


  Két atyafi találkozik Orbán gyomrában.
  - Te hogyan kerültél ide ? - kérdezi kíváncsian az egyik.
  - Tudod, én ellentmondani merészeltem a nagy vezérnek, mire úgy begurult,hogy lenyelt mérgében. És te ?
  - Én lentről küzdöttem fel magam .

  Bush büszkén meséli német és magyar kollegájának, hogy az amerikai emberek
  átlagban 3.000 dollárt keresnek. 2000-bol meg lehet élni, az államot pedig
  nem érdekli, mire költik a maradék ezret. Mire Andrea Merkel : a németek
  2.000 eurót keresnek, 1.500-ból meg lehet élni és az államot egyáltalán nem
  érdekli, mire költik a maradék 500-at. Orbán : A magyarok 80 ezretkeresnek, 160 ezerből meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli, honnan szerzik a hiányzó 80 ezret. ( Csak az APEH-ot ... )

  Egy szép napon magához rendeli az Úr az amerikai, az orosz elnököt és Gyurcsányt. Összehúzza szemöldökét és így szól hozzájuk : "Ti odalent a Földön egy egész életen át csak hazudoztatok. A világot ezért elárasztotta agonoszság, a kapzsiság és a hazugság, nem érdemlitek meg, hogy éljetek ! Most menjetek haza és mondjátok el a népeteknek, hogy egy hét múlva
  özönvizet bocsátok a földre és mindenki el fog pusztulni ..."
  A három fószer hazamegy.
  Az amerikai elnök összehívja a kongresszust : "Uraim van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó hír, hogy akiben mindig is bíztunk, Isten létezik - sőt,beszéltem is vele. A rossz hír az, hogy egy hét múlva elpusztítja a világot,ezért menjetek békével haza és élvezzétek az utolsó hetet .. ."
  Az orosz elnök összehívja a Dumát : "Uraim, van két rossz hírem. Az első,hogy amit mindig is hirdettünk sajnos nem igaz, mert Isten létezik,beszéltem is vele. A másik, hogy egy hét múlva elpusztul a világ, ezért menjetek hazaés térjetek meg ."
  Gyurcsány összehívja az MSZP-t : "Elvtársaim, van két jó hírem ! Mint ti is tudjátok, hosszú évek óta azt hazudjuk, hogy elfogad- juk Isten létezését.
  Nos, ezt jól tettük, ugyanis tényleg van Isten és én beszéltem is vele. A másik jó hír, hogy szívélyes, négyszemközti találkozónkon maga az Úr közölte velem, hogy a döntése végleges : Orbán Viktor nem lesz többé Magyarország miniszterelnöke ."”
 • 22. zweistein 2008. október 17. 19:03
  „15-ös: Nem is gondoltam, hogy Gyurcsány megteszi. Ő ugyanis nem akkora formátum. Előbb-utóbb mennie kell, ezt talán Ön is belátja, és ez az egyik utolsó lehetősége, hogy - amint írtam - hogy államférfihoz méltóan, szabad akaratából tegye. (kérem olvassa el a korábbi hozzászólásaimat is ebben a témakörben, Lemba vicceit pedig ki ne hagyja!)

  Hírek a rádióból: januártól nem lesz kiegészítő nyugdíjemelés, és marad a családi pótlék is, talán majd szeptemberben, de akkor sem visszamenőleg, és még egy: http://www.fn.hu/makro/20081017/jobban_elunk_mint_jovore/”
 • 21. Igen, IGEN, IGEN 2008. október 17. 18:45
  „Igen, IGEN, IGEN még jobban megakarom húzni a derék szíjjam, csináljuk meg...!”
 • 20. Lemba 2008. október 17. 18:33
  „Aki nem olvasta elvezze:

  Kis magyar gyurcsányológia
  Sietünk közreadni, amíg időszerű  - Honnan veszi Gyurcsány a programját?
  - A Himnuszból: Jókedv el, bőség el.  ****************  - Ha cigányoznak cigány vagyok ,ha zsidóznak zsidó vagyok - mondta
  Gyurcsány Ferenc.
  - Szép, de magát hazug tolvajozzák!!  ****************  Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a jósnőnél.
  - Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
  Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után megszólal:
  - Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
  - Lárifári... de mikor, melyik évben, melyik napon?
  - Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap Nemzeti Ünnep lesz.  ****************  A Gyurcsány féle nagy a jólét idején találkozik két melós:
  - Szevasz! De régen nem láttalak! Iszol egy sört?
  - Persze!
  - Akkor menj be, addig megvárlak!  ****************  George Bush büszkén mondja német és magyar kollégájának, hogy az amerikai
  emberek átlagban 3 ezer dollárt keresnek. 2 ezerből meg lehet élni, az
  államot pedig nem érdekli mire költik a maradék ezret.
  Angela Merkel: a németek 2 ezer eurót keresnek, 1.500-ból meg lehet élni,
  az államot nem érdekli mire költik a maradék 500-at. Gyurcsány Ferenc: A
  magyarok 100 ezret keresnek, 150 ezerből meg lehet élni, az államot nem
  érdekli, honnan szerzik a maradék 50 ezret...  ****************  Petrétei hívja telefonon Gyurcsányt a rendőrpalota elleni támadás
  éjszakáján.
  - Miniszterelnök úr! Rálőttek a Teve utcai rendőrpalotára!
  - Micsoda?! Már fél kettő van?  ****************  Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
  Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
  Grósz Károly: Aki velünk van, az is ellenünk van.
  Gyurcsány Ferenc: Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.  ****************  Gyurcsány Ferenc és Kóka János az Egyesült Államokba látogat, és egy
  díszvacsorán vesz részt a Fehér Házban. A vacsora közben Dobrev Klára,
  észre veszi, hogy Kóka egy aranytányért süllyeszt a zakója alá. Odafordul
  férjéhez:
  - Képzeld a Jancsi most lopott el egy aranytányért. Ha hazaérünk a nője
  halálra fog szekálni, hogy neki van aranytányérja a Fehér Házból, nekem
  meg nincs. Azonnal te is lopj nekem egyet!
  - De asszony, nem tehetek ilyet, mindenki engem figyel - szól a magyar
  "államférfi".
  - Azonnal lopsz nekem egyet, vagy irtó nagy botrányt csapok - válaszolja
  Dobrev Klára. Gyurcsány komolyan elgondolkodik, majd megkocogtatja
  poharát, hogy a társaság figyelmét magára irányítsa.
  - Kedves egybegyűltek - szól Fletó - a hangulat emelkedettsége oly
  magasságokat ért el, hogy egy történetet kell elmondanom ifjúságomból.
  Fiatal koromban egy ideig bűvész is voltam, és volt egy olyan trükköm,
  amelyet senki sem tudott utánam csinálni. Kérem, nézzék meg ezt az
  aranytányért, kocogtassák meg, győződjenek meg valódiságáról! Most fogom a
  tányért, zakóm alá teszem, begombolom a zakómat, ráfújok a zakóm
  gallérjára, és lássanak csodát, a tányér máris átkerült Kóka János zakója
  alá...  ****************  A kisfiú hazaérkezik fáradtan és éhesen az iskolából.
  - Anyu, mit eszünk?
  - Ma, drága fiam, semmit. A gyerek a kalitkában szundikáló papagájra néz.
  - És ha megennénk a papagájt rizzsel?
  - Nincsen rizs.
  - És ha megsütnénk?
  - Nincsen olaj
  - Nekem olaj nélkül is jó. Mondjuk, esetleg kirántanád?
  - Gáz sincs.
  - És ha a mikróban?
  - Nincsen áram.
  Erre a papagáj örömittasan felkiált:
  - Éljen Gyurcsány! Éljen Gyurcsány!!  ****************  A legfrissebb hírek szerint a NASA állítólag már bejelentkezett, hogy
  megvásárolja Gyurcsány Ferenc arcát borító bőrszerű anyag szabadalmát. Azt
  mondják, hogy az űrsiklók hővédő kerámiapajzsa ehhez képest egy
  nejlonzacskó.  ****************  A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti Dalt. A tanárnő mondja nekik,
  hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat, ami a verssel kapcsolatos.
  Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal. Kérdezi a tanárnő:
  - Ezt miért hoztad?
  - Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart..."idéz a
  versből.
  Egy másik tanulónál van egy lánc.
  - Ezt miért hoztad?
  - Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart..."idéz a
  versből.
  Móricka is jelentkezik. A tanárnő szörnyülködve látja, hogy Mórickánál a
  Gyurcsány fényképe van.
  - Hát ezt miért hoztad?! - fakad ki a tanárnő.
  -"Sehonnai bitang ember,..."  ****************  A Gyurcsány csomag nem is hülyeség! Persze attól függ, hogy kinek a
  szájából ...
  Mert például, ha egy börtönőr mondja a Csillagban:
  - GYURCSÁÁÁNY....... CSOOMAAAG! - akkor az nem is hangzik rosszul!  ****************  Bush, Putyin és Gyurcsány beszélgetnek.
  - Nagy gondban vagyok - mondja Bush. - A minisztereim közül az egyik
  alkoholista, de nem tudok rájönni, ki az.
  - Én is hasonló gondban vagyok - bólint Putyin. - Az egyik miniszterem
  korrupt, de nem tudok rájönni, ki az.
  - Ismerős a helyzet - így Gyurcsány. - Az egyik miniszterem szakértő, de
  nem tudok rájönni, ki az.  ****************  Két kisnyugdíjas beszélget:
  - Én a Norbi módszerrel semmire nem mentem, a Gyurcsány módszerrel viszont
  szeptember óta hat kilót fogytam.  ****************  Meghal Gyurcsány Ferenc és menne már a mennyországba. Bekopog. Kijön Szent
  Péter és mondja neki:
  - Gyurcsány, sajna nem jöhetsz be.
  - Miért?
  - Hát, eléggé félrevezető életed volt, ígérgettél aztán kiderült, hogy
  hazudtál. De van egy lehetőséged. 1 napot el kell töltened a pokolban,
  egyet a mennyben és aztán dönthetsz hol szeretnél lenni az idők
  végezetéig.
  Így is lett. Gyurcsány lemegy körülnézni a pokolba. Ott az összes
  cimborája, martiniznak, ökröt sütnek, golfoznak. Nem akar hinni a
  szemének. Miután eltöltött egy napot, felnéz a mennybe is. Látja, hogy
  hatalmas békesség, az emberek kiegyensúlyozottak, minden tökéletesen
  működik az ott levők teljes megelégedésére. Lejár a nap és döntenie kell.
  Kérdi Szent Péter:
  - Nos hol szeretnél élni?
  - Hááát lehet, hogy böszmeség, a földieknek ne mondjátok meg, de én inkább
  a poklot választom.
  - Rendben, legyen hát.
  Lemegy a pokolba, maga Lucifer nyitja ki a kaput, ahogy belép, be is
  csapódik mögötte. Látja ám, hogy a barátai koszosak, büdösek, a szemétből
  esznek. A családtagjait meg éppen nyárson sütik.
  Odafordul Luciferhez.
  - Lucifer bátya! Tegnapelőtt nem ez volt itt!
  - Ja, Fletókám, az volt a kampány, aztán választottál; ezek pedig itt a
  reformok...  ****************  Elvesztett hitelesség A választások után nagy fekete autó megy vidékre,
  benne Gyurcsány Ferenccel és a kormány négy másik politikusával.
  Egyszercsak az autó nagy sebességgel nekicsapódik egy fának. Rendőrök,
  mentők, tűzoltók azonnal a helyszínre sietnek, de csak a totálkárosra tört
  autót találják, a politikusoknak hűlt helye. A közelben azonban meglátnak
  egy parasztbácsit, aki hatalmas földhalom mellett támaszkodik az ásójára.
  Megkérdezik tőle:
  - Bátyám, látta a balesetet?
  - Láttam én.
  - S hová lettek a politikusok?
  - Elástam őket.
  - Meghaltak?
  - De meg ám.
  - S egy sem maradt életben?
  - Hát, a Gyurcsány és az a másik ... a Kóka, az mondta hogy ő még él, de
  én ezeknek már semmit sem hiszek el!!  ****************  A tanító néni arra kéri a gyerekeket, mondjanak bölcs magyar mondásokat.
  Jelentkezik az egyik.
  - Kovács, mondjad a bölcs mondásodat.
  - Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
  - Jól van Pistike, leülhetsz. Na ki tud még mondani?
  Na Andriska, most te következel.
  - Ki korán kel aranyat lel.
  - Nagyon jó, leülhetsz. Na, van még valaki, aki tud még mondani valami
  bölcs magyar mondást? Ferike, halljuk a te mondásodat.
  - Aki hazudik, az lop is.
  - Ez igen Gyurcsány Ferike, te még sokra viheted az életben. És Ferike jól
  az agyába véste a mondást.  ****************  Gyurcsánnyal közlik, hogy a bélyeg, amely őt ábrázolja, rossz minőségű,
  ugyanis nem ragad.
  Feri bemegy a postára, beáll az emberek közé és megkérdezi az atyafiakat,
  hogy igaz-e, hogy nem ragad a bélyeg.
  Azok bizonygatják, hogy nem ragad.
  Feri vesz egy bélyeget, ráköp, egyből odaragad.
  Erre megszólal mellette az egyik atyafi:
  - Jaaa, hát arra az oldalra kell köpni?  ****************  Csomagol a hosszú külföldi munkára induló magyar, egy barátja segít neki a
  pakolásban.
  Az egyik bőröndben meglát egy Gyurcsány-képet, rá is förmed a barátjára:
  - Ez meg mit keres itt?
  - Ha honvágyam lenne, elég ránéznem...  ****************  Két ember beszélget:
  - Te ez a gyurcsány mekkora színész!
  - Igen, én is szeretném minél több darabban látni!  ****************  Gyurcsány Ferenc felriad álmából. Kérdi a felesége, Dobrev Klára:
  - Mi baj, Ferikém?
  - Jaj! Borzasztó álmom volt.
  - Mi volt az?
  - Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól éltek,
  megerősödött a forint.
  - És mi ebben a rossz?
  - Az, hogy már Orbán volt a miniszterelnök.”
 • 19. hekaté 2008. október 17. 18:08
  „Azaz: ha jó lesz, akkor jó lesz. Mondjuk, ez nem volt egy túl bátor kijelentés a miniszterelnöktől. De ha ez a 3-4%-os növekedés meg is valósulna, adót akkor sem csökkentenének a költségvetés helyzetére való hivatkozással. Legfeljebb innen elvennének, oda meg hozzátennének,úgy ahogy ez eddig is gyakorlat volt.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszínvonalú festmény a mai Kieselbach aukción

Százmillió forintos kikiáltási árról indul a Kieselbach Galéria és Aukciósház pénteki árverésén… Tovább olvasom