Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gyurcsány bemutatta az új minisztereket

Három új minisztériumot hoznak létre, és összesen hat új minisztere lesz a Gyurcsány-kormánynak, köztük egy tárca nélküli - jelentette be hétfő délben a miniszterelnök a Parlamentben. Az államtitkárságok összetétele is változik.
A Gazdasági és Közlekedési, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumot a jelenlegi formában megszűntetik. Ezek helyett létrehozzák a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot, amelyet Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca első embere vezet majd. Molnár Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem rektora egyebek mellett az innovációért és a kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

Szabó Pál, a Posta vezérigazgatója a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot vezeti majd. Önálló önkormányzati tárcát is létrehoznak, Gyenesei István független parlamenti képviselő kerül az élére. Székely Tamás lesz az egészségügyi miniszter, Szűcs Erika parlamenti képviselő pedig a szociális és munkaügyi miniszter. Lamperth Mónika az MSZP operatív szervezeti irányításáért felel ezentúl. Szabó Imre korábbi megyei közgyűlési elnök, parlamenti képviselő kapja a környezetvédelmi és vízügyi tárcát.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy változik az államtitkárságok összetétele. Egyrészt megszűnik a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT), illetve a koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárság is, ezzel pedig összesen hat államtitkári poszt szabadul fel. A kormányfő hangsúlyozta: ezzel szemben azoknál a tárcáknál, ahol arra igény van, két államtitkár dolgozik majd a jövőben.

Az új államtitkárok névsorán "az utolsó simításokat" végzik, és várhatóan még hétfőn nyilvánosságra hozhatják azok nevét, akik esetében már döntés született - mondta a miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítását még hétfőn benyújtják az Országgyűlésnek és azt két-három héten belül el is fogadhatja a parlament. Arról ugyanakkor Gyurcsány Ferenc nem beszélt, hogy parlamenti többség hiányában hogyan tervezik elfogadtatni a jelenlévő képviselők többségének szavazatát igénylő módosítást.

A miniszterelnök elmondta: a törvénymódosítás elfogadásáig a jelenlegi szerkezetben működnek a tárcák. Gyurcsány szerint ugyanakkor Gyenesei István kivételével a többi jelöltet a héten meghallgathatják a parlament szakbizottságai, így ők várhatóan jővő hétfőn letehetik a miniszteri esküt az Országgyűlésben. Gyenesei István a minisztériumi szerkezet megváltoztatása után teheti meg ugyanezt.

Gyurcsány kiemelte: a változtatások a fejlesztés, a növekedés és a munkahelyteremtés ösztönzésének politikáját szolgálják. A kormány munkáját a következő években a beruházások, a fejlesztések és az innovációk támogatása határozzák meg a kormányfő tervei szerint, aki kiemelt figyelmet fordítana a társadalmi párbeszédre és a civil kapcsolatokra is.

Gyurcsány Ferenc megköszönte az SZDSZ tárcavezetőinek eddigi munkáját. Szerinte az elmúlt 10 évben a koalíciós kormányzás tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország erősebb és élhetőbb ország lett.

A miniszterelnök elmondta azt is: a következő hetekben állapodhatnak meg a volt koalíciós partnerrel a további együttműködés formájáról és kereteiről.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Kért Elek 2008. április 29. 20:23
  „Józsikám nyugodj meg nehogy infartust kapj, mert nem tudnak majd kitöl adót vonni a nyugdijamhoz.”
 • 31. kedves József 2008. április 29. 19:53
  „kért elek,remélem hamar halsz és nem élvezed a 200ezres nyugdijad,meg a sok cigány is megdögölhötne mert csak fényre jönnek,ezekután ujra felül kellene vizygálni a sok rokkant nyugdijast,mert a fele csak vette!aztán a megélhetési politizálást is elkell törölni,megadoztatni a multikat rendesen,és nem a MAGYAR emberrel baszakodni,szemét mocskos banda mind aki ott ül a tisztelt házban,és mindenki bekaphatja aki csak élösködik,mert hogy van ,hogy 2millio ember tarja a többit!te meg pusztulj meg ,te vén geci!a nyuigdijaddal együtt!milyen kommcsi poszton melóztál,te mocskos káder!”
 • 30. DBLaci 2008. április 29. 10:41
  „kohn bélát túléltük, akkor túléljük gyurcsányt is... :D és ha végre rendszerváltás lesz, első lesz a felelősségre vonás, börtön, közmunka, és persze kötél kinek bűnei szerint. Ne felejtsétek gergényit, horvát ágnest, molnárt, kókát, hornt, d209-et, zuslagot, lendvait, lamperthet, demszkit, igen hosszú a lista!”
 • 29. Kért Elek 2008. április 29. 08:14
  „T. hévalaki!

  A hozzászólásaidat látva te még magadat sem tudod elviselni!
  Egyébként meg leszarom, hogy ki mennyit adót fizet, a lényeg az, hogy én már a fidesz kormány idelyén sikerűlt eljutnom a nyugdijjas korig. Mos érte el a kis nyugdijjam a 200 ezer forintot, és mivel még jól bírom magam tudok dolgozni is mellette. Ugyhogy leszarom, hogy tőled mennyi adót vonnak.”
 • 28. R 2008. április 29. 01:15
  „olga: Mint látható, munkahelyteremtés: + egy ´ingyenélő´ -nek lett, valami jogcímen. Árpád: Igazad van az igazságossággal. Viszont a segélyeket nem a cigányság kapja, ott rendes emberek vannak. A segélyekkel ma már a Romákat támogatják, az úgy politikailag korrekt. mz: példád felháborítóan ott sántít ami itt is egy sorral feljebb olvasható. A nyugdíjasoknak pénzt adni nem egyenlő pénzkidobással.Ezen felül már a nyugdíjaskoron túl levő emberek is inkább a világ másik végébe menekülnek. Ennyit az élhetőbb jelzőről. Mindenesetre cseberből vederbe ezzel a dologgal. Valahogy az a közlekedési- dolgot megint sikerült valami totál mással összevegyíteni... sőt kettővel. Madártej: a csillagbaaaa??? Akkor már inkább macinak van igaza. Sőt abban is hogy ágenska végkiönelégítését levesbe vághatnák a vizitdíjpótlással. Sopronyi békákhoz hozzátéve, bármelyik lelkiismeretes középiskolás diák jobban csinálná minimum a szakmai részét...”
 • 27. S:GRANDPIERRE CECÍLIA 2008. április 28. 22:56
  „Ezek sem lesznek különbek. Egy szelet fújnak majd...”
 • 26. ken 2008. április 28. 22:42
  „hévalaki! Bocs, de te nagyon hülye vagy!”
 • 25. FBali 2008. április 28. 21:18
  „Helyesbítés:
  Molnár Károly, a Budapesti Műszaki [és Gazdaságtudományi] Egyetem [múlt hónapban leköszönt] rektora egyebek mellett az innovációért és a kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

  És ezek nevezik magukat hírügynökségnek?:S”
 • 24. gyé 2008. április 28. 21:05
  „"az elmúlt 10 évben a koalíciós kormányzás tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország erősebb és élhetőbb ország lett"
  Sűrűn tapasztaljuk, Feri! Még ilyen hazug, szar szöveget! Ki az a barom, aki erre rábólínt, hogy ez az, így van?! Hónapok óta nem ettem egy jóízű rántottát, olyan árak vannak a piacon. Az összes bank hitelképtelennek minősít, biciklivel járok és egy szűk albérletben húzom meg magam. Hogy a jó fenébe gondoljak családalapításra?????? A megtakarított pénzem arra sem elég, hogy elföldeljen egy pap, ha holnap megdöglenék. ezt halálosan komolyan mondom.”
 • 23. maci52 2008. április 28. 20:39
  „Nagy kár hogy bezárták a kötélgyárat.Ezután jönnek a 100 millás végkielégítések,Gordonka művész úr meg egyfokkal feljebb nyalt.Mocskos,szemét rablóbanda.”
 • 22. olga555 2008. április 28. 20:37
  „Fantasztikus párt az MSZP. 2002-ben nem került a soraikból miniszterelnök. Most ismét párton kívülieket bíznak meg nagyrészt. ( Az más tészta, hogy kinek a vonzáskörzetéből)
  Mitől is olyan amire szavazni kellett, kellene? Akik tagok, értenek a lopáson kívűl valamihez, nagyon kevés kivétellel?”
 • 21. hévalaki 2008. április 28. 20:35
  „ken : te már szagulod is a minisztereket...vagy a talpnyalója voltál?
  @@@@@@@@@@”
 • 20. Lackó 2008. április 28. 20:35
  „monnyon leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee”
 • 19. ken 2008. április 28. 20:09
  „Gyurcsány behozta az összes korábbi seftes cimborát. Seftes kormány, seftes miniszterelnökkel. Ráadásul államtitkárt csináltak abból a büdöstalpú Molnár Csabából... Gratulálok. Mihez ért az a senkijankó? Léhűteni?”
 • 18. hévalaki 2008. április 28. 19:41
  „...@ jól fogalmaztál..
  ---nyugdíjasnak osztogatnak a másik meg támogat..---------
  ..menjen a fenébe a nyugdíjas! az hogy v.mikor az ő pénzéből támogattak, el van felejtve.. @
  ---te meg mz elfelejtetted,ilyen magas cs." támogatás " még nem volt----cavinton... vagy ez téged nem érint.....
  ---# te is lehetsz még feneketlen kút #
  @ tudod,egyszer fenn, egyszer lent....@”
 • 17. mz 2008. április 28. 19:26
  „Azért van többpártrendszer mert valószínű az egyik nem úgy csinálná mint a másik, nem?
  Ne legyünk már ennyire minden mindegy!!!!
  Adót minden kormány szed, csak az nem mindegy, hogy azt hogyan osztják vissza. Ez a különbség a két nagy párt közt!
  Egyesek a nyugdíjasoknak osztogatnak, mások meg a családokat és a vállalkozásokat támogatják!
  Az egyik feneketlen kút (gondolom mindenki látja melyik) a másik meg annak a rétegnek a támogatása aki adót fizet és eltartja azokat már nem fizetnek vagy soha eszük ágában nem volt!
  Ez a gazdaságpolitika és még sokminden más!
  Hévalaki, mi a baj a Hirt TV-vel? Nem elég szoci?”
 • 16. hévalaki 2008. április 28. 19:18
  „Kért Elek !
  ...kértelek ? ...mit gondolsz, ha másik kormány v. a fidesz irányítana,....élnél mint Marci Hevesen ..vazze.. lehet még többet fizetnél..@ olyan még nem volt, hogy egy fityinget sem, vagy te különc voltál, he? @
  ----a befizetés, adó már a középkorban is volt,és mindég is lesz vazze...----a kommunizmus sem tetszett ,neked mi lenne jó ?...
  ali baba : nyugalom
  @madártej ,de tájékozott vagy...látszik,nézed a Hír TV-t @”
 • 15. Sorponyi 2008. április 28. 19:03
  „Jó lenne, ha időnként nem mennénk le "békába"! Ha bírálunk valakit, akkor tegyük mellé, hogy ki csinálná jobban és hogyan? Mindentagadással és mindenki gyalázásával nem megyünk semmire.”
 • 14. ali baba 2008. április 28. 18:53
  „Mi lesz itt?!”
 • 13. madártej 2008. április 28. 18:46
  „Ahelyett, hogy a Csillagba vonulnának szép sorban a biciklis postástól a saját fiát eu-pénzekkel tömő Gyeneseiig egyszálig!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion és mikrobusz ütközött az 53-as főúton

Három ember sérült meg súlyosan, amikor egy kamion és egy mikrobusz ütközött fél tíz után az 53-as… Tovább olvasom