Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Hétfőn szavaznak az egészségbiztosításról a képviselők

Először a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényről, majd a Fidesz által kezdeményezett törvénymegerősítő népszavazási kezdeményezésről szavaznak a kévpiselők hétfőn, az Országgyűlés első tavaszi ülésnapján.
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki Házbizottsági ülés után elmondta, hogy az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat szavazását négyórás vita előzi meg, míg a Fidesz által kezdeményezett referendumot egyórás. Jövő héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés, hétfőn szavaznak a képviselők az államfő által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényjavaslatról, illetve az ennek kapcsán benyújtott fideszes törvénymegerősítő népszavazási kezdeményezésről is.

A tervek szerint mindkét javaslatot Házszabálytól eltéréssel tárgyalja a parlament, így várhatóan már délután-kora este döntés lesz mindkét kérdésben. Kedden kezdi el tárgyalni az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely az egy és kétforintos érmék bevonása miatt szükségessé váló kerekítés szabályait tartalmazza.

A javaslatról egyébként várhatóan egy héttel később döntenek is a képviselők. A Házbizottság csütörtöki ülésén megállapodás született arról is, hogy az eredetileg tervezett február 18-i időpont helyett február 25-én döntenek a képviselők az államfő két új ombudsman -jelöltjéről. Sólyom László január 16-án jelentette be, hogy Zombor Ferencet jelöli adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándort pedig a jövő nemzedékekért felelős ombudsmannak.

Olvasóink írták

  • 2. Didi 2008. február 08. 11:53
    „Az anyám, ma jött haza a korházbol. Amilyen nagy vizitdij ellenes volt, megdöbbenve tapasztaltam, teljes fordulatot vett. Ezek szerint, mindenkinek korházba kell kerülni ahhoz, hogy tisztában legyen , hogy mit miért is csinálnak.”
  • 1. Feri 2008. február 08. 09:42
    „Nem vitás, hogy mi lesz a szavazás eredménye.
    Sajnos a képviselők legtöbbje nem a választópolgárok érdekeit tartja a szeme előtt. Ők csak szavazógépek önálló gondolat nélkül. A pénzükre büszkék lehetnek, de mint emberek összességében megbuktak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját nagyszüleihez tört be a szabolcsi fiú

Saját nagyszüleitől lopott el több százezer forintot egy fiatal Szabolcsban. A fiú később azt… Tovább olvasom