Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hétfőn ül össze először az idén az Alkotmánybíróság

Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.
Többek között a Fidesz és a KDNP, illetve Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége elnökének valamint Kálmán László nyelvésznek a termőfölddel kapcsolatos kérdéseit is tárgyalja az Ab. E népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveinek mintapéldányait hitelesítő OVB határozatok ellen benyújtott kifogásokat másodszor tárgyalja a testület.

Ugyancsak napirenden szerepelnek olyan OVB-határozatok, amelyekkel a választási testület a képzési hozzájárulásra, a kórházprivatizációra, a vizitdíjra vonatkozó népszavazási kezdeményezéseknek adott zöld utat.

Az OVB-határozatok elleni beadványok mellett tárgyalja az Ab a szabálysértési törvény, a jövedéki adóról és jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól, valamint a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvények egy-egy passzusát támadó kifogásokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautót próbáltak kirabolni szombat este Budapesten

Ismeretlenek megpróbáltak kirabolni egy mentőautót szombat este Budapesten a X. kerületi Hős utcában… Tovább olvasom