Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Kamarai vizsgálatot kezdeményeztek Tánczos ügyvédje ellen

Etikai vizsgálatot kezdeményezett a Vas Megyei Bíróság Tánczos Gábor ügyvédje, Somos Zoltán ellen, mert szerintük az ügyvéd rosszhiszeműen nyilatkozott a bíróságról a sajtónak.
Az ügy hátterében az áll, hogy a megyei bíróság nem engedélyezte Tánczos Gábornak lemásolni saját ügyének iratait. A bíróság a Budapesti Ügyvédi Kamaránál kért etikai vizsgálatot az ügyvéd ellen.

Somos Zoltán ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta: hivatalosan még nem értesült az ellene kért vizsgálatáról, de úgy tudja, hogy korábbi nyilatkozataira hivatkozva kezdeményezték azt. Az ügyvéd szerint azonban félreértésről van szó. Ő mindössze annyit mondott: Tánczos Gábor gondolkodik azon, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, ha nem kapja meg saját ügyének iratait.

Somos Zoltán hozzátette, ismét nem érdemi dologról van szó. A bíróság fel van háborodva, hogy a tekintélyét sértik, de arról senki nem beszél, hogyan került ki a bíróságról az egyik bizonyíték. Egy videokazettáról van szó, amit az egyik televízióban be is mutattak. Az ügyvéd azt sem érti, hogy ha más ügyfelei lemásolhatják ügyük iratait, akkor Tánczos Gábor miért nem. Tizenöt éves ügyvédi munkája alatt nem volt ellene kamarai vizsgálat, de áll elébe - tette hozzá Somos Zoltán.

Az ügy hátterében az áll: a Vas Megyei Bíróság nem engedélyezte, hogy a körmendi gyilkosság miatt elítélt és azóta már a büntetését letöltve ki is szabadult Tánczos Gábor az ügye iratait lemásolhassa. Ezeket azért tanulmányozná, mert perújrafelvételt szeretne kérni, ugyanis állítása szerint nem ő ölte meg 1998-ban Körmenden a 11 éves kislányt, akinek meggyilkolása miatt elítélték.

Olvasóink írták

 • 7. matriné 2008. június 22. 09:24
  „Véleményt alakítani csak ugy lehet konkrét ügyekről, a a vélemény alkozó tisztában van, azaz tájékozttava van az eseményerről.TG. ügyben,de sok más ügyben sincs a köz tájékoztatva a valóságról. Így nem is csoda,hogy lessan sinte sosem derűlhet ki az "Igazság"! Szerinte érdeke a bünüldözésnaki, hogy ki sem derűljön ezért nem lehet másolni az ügy aktáit! Az tényleg kérdés, hogy "mi van , ha éártatlan?" majd az állampolgárok fizetnek egy voagon nkártéríytést! A baklövők pedig morgolódnak egy darabig,hogy kiderűlt a valóság és tisztára mosatják a szennyest úgy , hogy a hajuk szála sem görbűl.”
 • 6. zoltanz 2008. június 21. 13:34
  „A napokban cikkezett a DM a negyvenegynéhány évvel ezelőtti tiszaföldvári sorozatgyilkosságról, 13 évet ült ártatlanul egy ember. Akkor egészen más volt a rendszer. Tíz évvel ezelőtt is más volt a világ. TG erről a 10 évről végérvényesen és visszavonhatatlanul lemaradt. Mi van akkor, ha valóban ártatlan? ???????”
 • 5. zoltanz 2008. június 21. 13:21
  „1!
  Nem látsz tisztán, fogalmad sincs az igazságról, vagdalkozol, ítélkezel. Jogalap nélkül. Az, hogy Te mit gondolsz az ügyről, egy dolog. Más dolog az igazság. Arra pedig én is nagyon kíváncsi vagyok.”
 • 4. halihó 2008. június 21. 11:37
  „Somos úr jól mondta: ha más ügyfelei lemásolhatják, akkor T.G. miért nem??? Még csak nem is lezárt ügy, hisz még érvényes a 13 év, hisz a bíróság a 13. év lejártáig nem engedi ki őt messzebb fekvő országokba, max. az eusba. Kell neki pártfogónál jelentkeznie a 13. év lejártáig. Akkor meg milyen korlátokat akar szabni neki? Ez igen is egy nem lezárt ügy. Egyébként sem lesz lezárt ügy addig, amig a Vas megyei bíróság el nem nyeri méltó büntetését azért, hogy koholt vádak alapján, tisztességtelen eljárással, koncepciós perben egy ártatlan fiatalember életét megnyomorították. Ezt vegyék jól tudomásúl! De remélem meglakolnak az érzéketlen, közönbös, a hatalomnak benyaló retkes sarkú állampolgárok is.”
 • 3. matriné 2008. június 20. 08:19
  „Magyarországon nem ez ez egyetlen eset, amitől az igazságszolgáltatás meg akar szabadúlni. Vagy még nem hallottak bírói baklövésekről? Lehet a sajtó és már az ügyvédi kamara is a Jogi Maffia befolyásoása alatt áll? Lehet, hogy ezért a tettükért törvényesítik a Lakás Maffiába való részvétet? A bankokat és az űgyfeleiket így is úgy is lenyúlják. Ezért már szinte dicséret illeti Öket! A talárok allatt a szennyes elfér, sőt meg is tudnak egyezni a talárosok, hisz Ők sosem vesztenek Ők csak nyernek minden ügyön!”
 • 2. Angelo 2008. június 20. 07:09
  „Az egészet nem értem. Ha valaki megöl egy gyermeket, akkor csukják be örökre, és akkor nem kérdés, hogy mit akar olvasgatni. Ha meg nem ölte meg, akkor ne csukják be. De 9 év? Ilyen olcsó az élet?”
 • 1. Géppuskalábú 2008. június 19. 23:28
  „Somos úr más ügyfelei nyilván azért másoltathatják le ingyen az iratokat, mert még FOLYAMATOS az ügyük. A körmendi gyerekgyilkos ügye viszont BEFEJEZETT, ezért nem lehet lemásolni. Ezt egyébként minden épeszű ügyvéd tudja, tehát két lehetőség van. Somos úr vagy nem ért a szakmájához, vagy pedig nagyon hazudós, és csak feltűnést akar kelteni. Mindegy, hogy melyik eset áll fenn, én biztosan nem fordulnék hozzá soha. Igaz, nerm is foglalkozom 11 éves gyerekek gyilkolásával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyeztek: lesz melegfelvonulás

Megegyezett csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Szivárvány misszió egyesület a… Tovább olvasom