Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Kerékpárral hajtott át a zebrán a 13 éves fiú, elütötték

Kerékpárral hajtott át a zebrán a 13 éves fiú, elütöttékFotó: Police.hu
Nem akart lemaradni a többiektől, ezért nem szállt le biciklijéről a gyalogos-átkelőhelyhez érve.
Ajkán, a belvárosban kerékpározott társaival egy 13 éves fiú június 4-én 15 óra körül. Egy gyalogos-átkelőhelyhez érve nem akart lemaradni a többiektől, és leszállás nélkül a biciklin ülve hajtott át az úttest másik oldalára, amikor a tőle jobbról érkező gépkocsi fellökte őt, melynek következtében a fiú megsérült. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A rendőrség tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerékpárosok nem minden esetben ismerik, illetve tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a KRESZ utasításának megfelelően a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!

Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és beszéljék át a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. Kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon szabad csak a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést. Továbbá táblával jelzett főútvonalon 12 éven aluli gyermek nem kerékpározhat, neki a járdán kell közlekednie. Kisebb gyereket alsóbbrendű úton se engedjen a szülő önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével! – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áttörte a szalagkorlátot és lelóg a hídról egy kamion Mezőcsát közelében, még tart a műszaki mentés - Fotók

Áttörte a szalagkorlátot és lelóg a hídról egy kamion Mezőcsát közelében, még tart a műszaki mentés - Fotók
A rendőrség anyagi káros balesetként kezeli az ügyet, mert bár a teherautó vezetőjét sokkos… Tovább olvasom