Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kibővített rendkívüli kormányülést lesz ma

A tanácskozásra azért van szükség, mert a miniszterelnök a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen megígérte, hogy február 16-án már részleteket is ismertet a tervezett átalakításokról.
Gyurcsány Ferenc a személyi-jövedelemadó és a társadalombiztosítási járulék együttes csökkentésére, valamint a vállalati és a magánszemélyeket terhelő különadó eltörlésére tett javaslatot a parlament rendkívüli tanácskozásán, a gazdasági válság miatt összehívott rendkívüli ülésnapon. A miniszterelnök szerint a nagyjából 1000 milliárdos tehercsökkentést az adórendszerben jelenleg meglévő mentességek szűkítésével, mérsékelt ÁFA emeléssel és egy egységes vagyonadó bevezetéséből származó többletbevételekkel lehetne ellensúlyozni.

A miniszterelnök azt is jelezte: a szociális támogatások, jóléti juttatások bizonyos elemeit például a családi pótlékot, felbruttósítanák és megadóztatnák. A tervek szerint a konkrét, számszerűsített javaslatokat február 16-án az Országgyűlés első tavaszi ülésnapján ismertetik és a rendkívüli kormányülésre azért van szükség, hogy tartani tudják ezt a határidőt.

Olvasóink írták

 • 3. batray 2009. február 01. 12:52
  „wazzze így nem kell a saját zsebből költeni a vasárnapi ebédre wazze majd a megerőltető ülés szünetében felszolgálják nekik wazze”
 • 2. KolompárRómeó 2009. február 01. 11:46
  „Annak idején a szlovákok MINDENT 19%-ra vittek, áfát, szja-t, osztalékadót, stb. Nem az volt az adócsökkentés, hogy közben más adókat megemeltek.
  Igen, közben bevezették a vizitdíjat, de nem úgy mint feriék, hogy duplájára emelték a járulékot és a vizitdíjat IS bevezették.
  Szétcsaptak az "éhséglázadó" kolompárok között, akik olyan éhesek voltak, hogy az üzletekből piát és cigit loptak.

  Ebben az országban ma Euró van.

  Komment?”
 • 1. KovácsPistike 2009. február 01. 09:56
  „Ma vasárnap nap van, normáliséknál pihennek az emberek. Nem fáradtak bele a semmittevésbe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembeszállt a postarablóval a sorban álló asszony

Egyszer már kifosztották azt az asszonyt, aki pénteken szembeszállt a rablóval a becsehelyi postán,… Tovább olvasom