Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kikophatnak az építőiparból a szabálytalankodók

Akár tízmillió forintos bírságra is számíthatnak a szabálytalanul építkező vállalkozók. A napokban életbe lépett ugyanis egy szigorúbb bírságolási rendszer, ami az épület értékéhez rendel - a szabálysértéstől függően - különböző szorzószámokat, illetve meghatározza a maximálisan kiszabható összeget is.
A módosított kormányrendelet szerint a legmagasabb - 10 milliós - büntetést azok kaphatják, akik "az állékonyságot, az életet vagy egészséget veszélyeztető" állapotot idéznek elő, de már akkor is több milliós a büntetés, ha nem vezetnek építési naplót, nem megfelelő anyagokat építenek be, vagy épp nincs műszaki vezető.

Azt is rögzíti a bírságtáblázat, hogy az építkezés szereplőit milyen mértékben terheli büntetés. A műszaki ellenőr és a műszaki vezető is anyagi felelősséggel tartozik, ennek összege akár egy-kétmillió forint is lehet. A szigorítással az a cél, hogy becsukják a feketegazdaság felé nyíló kiskapukat és elősegítsék a minőségi munkát.

Olvasóink írták

  • 1. nane 2008. február 14. 08:43
    „Eddig is mindenki tudta, mi folyik az épitkezéseken, az autókerskedésekben, az alapítványoknál, a közbeszerzésekkel, a pályáztatásokkal, az árveréseken. Most derül ki minden egyszerre? Milyen érdekes!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változtatott a szokásokon a patikaliberalizáció

A patikaliberalizáció egyelőre nem változtatott az emberek gyógyszervásárlási szokásain, a patikán… Tovább olvasom