Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Meghalt a mandulaműtéten átesett 4 éves kisfiú

A kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése teljes körű belső vizsgálatot rendelt el a mandulaműtéten átesett 4 éves kisfiú ügyében, aki az operáció után 5 nappal meghalt.
Az intézmény csütörtöki közleménye szerint a kórház vállalja a felelősséget és az összes következményét a tragikus eseménynek, tudatában annak, hogy a gyermek életét visszaadni nem tudja.

A 4 éves gyermeket november 23-án a kórház fül-orr-gégészeti osztályán műtötték, majd ezt követően, mivel a kisfiú szövődmények nélkül gyógyult, november 25-én hazaengedték. Másnap az ellenőrző vizsgálatnál sem észleltek semmi rendellenességet, de mivel a szülők szerint a gyermek továbbra sem evett és ivott, benntartották a gyermekosztályon, hogy rendezzék a folyadékháztartását.

November 27-én a déli órákban a kisfiúnál hirtelen artériás vérzés lépett fel, akadozott a légzése, majd összeomlott a keringése. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de a súlyos artériás vérzést csak újabb műtéti beavatkozással lehetett ellátni. A 12 órás komplex intenzív kezelés és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt.

Az intézmény közleménye szerint a teljes körű belső vizsgálaton kívül igazságügyi orvosszakértői boncolásra is sor kerül. A vizsgálat és az orvosszakértői vélemény alapján döntenek majd arról, hogy milyen további intézkedésekre van szükség.

Az intézmény munkatársait, valamint az Igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset - áll a kórház igazgatóságának közleményében.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) saját hatáskörben csütörtökön szintén vizsgálatot rendelt el az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek Holchacker Péter a felügyelet elnökhelyettese. Az EBF vizsgálata független a kórház belső vizsgálatától, de természetesen az intézmény adatait is átnézik majd a végső döntésnél - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 7. Anett 2007. november 30. 18:03
  „Hát én egy 16éves lány vagyok!!Lehet,hogy kinevetnek,hogy írok,de félek már egyre jobban a Mandula műtéttől!Hát nem tudom,de ennyi baj komolyan mondom engem most december 17én műtenek Mandula műtéttel és nem tudom hogy vágjak neki,ha ilyen dolgok történnek!!!Már ha bekerülök a körházba és ha nincs ott anyukám akkor kire bízzam magamat??Ha már a nővérekben se nagyon meg az orvosokba!”
 • 6. mandy 2007. november 29. 15:44
  „persze, hogy vállalják afelelősséget, nem is tehetnének mást, de megit lesz egy bűnbak: egy betegszállító fiú; egy szerencsétlen nővérke az ágy mellett ... kicsit sok a balset mostanában:(
  szerencsétlen szülők!”
 • 5. zsusaaa 2007. november 29. 15:03
  „mélymegredulésel ovastam a cikket és részvétem a családnak
  egyszeruen nem lehet leirni hogy a ma i tudumányok mellet
  ilyen is megtörténik zsuzsa gőnyűröl”
 • 4. abc 2007. november 29. 14:54
  „Korábbi és friss hasonló esetek miatt pont a napokban hozták Ausztriában a határozatot, hogy 6 év alatti gyerekeknél nem hajtanak végre mandulaműtétet - kivéve sürgős, halaszthatatlan eseteket.”
 • 3. anyuka 2007. november 29. 14:08
  „Szörnyű.Tavaly nyáron kislányommal ugyanez történt.De szerencsére ő túlélte!!!Részvétem a szülőknek.Tudom mit éreznek.Átéltem ugyanezt ,és hálát adok istennek,hogy az én kislányom él és ami a legfontosabb,hogy egészséges.”
 • 2. anyuka 2007. november 29. 14:08
  „Szörnyű.Tavaly nyáron kislányommal ugyanez történt.De szerencsére ő túlélte!!!Részvétem a szülőknek.Tudom mit éreznek.Átéltem ugyanezt ,és hálát adok istennek,hogy az én kislányom él és ami a legfontosabb,hogy egészséges.”
 • 1. dohogi 2007. november 29. 13:22
  „Borzalmas. Négy évesen meghalt egy egyszerűnek gondolt mandulaműtét után. Részvétem a szülőknek, rokonoknak.
  Ritaság, hogy a kórház vállalja a felelősséget és nem kezd el másra mutogatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulásképzést indítanak a minőségi télapó-szolgáltatásért

Mikulásképzést indít három mikulásszervezet, hogy a jövőben csak olyan télapókkal találkozhassanak a… Tovább olvasom