Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Melamin ügy: a Nestlénél vizsgálódnak

Az élelmiszerbiztonsági szakemberek is mintákat vesznek hétfőn a Nestlé raktárában tárolt tejporokból, amelyekben korábban a forgalmazó a kínai tejporbotrányban elhíresült szennyezőanyagot, vagyis melamint talált.
Mintát vesznek az élelmiszerbiztonsági szakemberek is azokból, a Nestlé által forgalmazott kávéízesítőből, amelyben korábban a cég saját vizsgálatán már talált melamint. A hatóságok akkor zárolták a gyáli raktárban lévő 5,5 tonna tejport. A hatósági ellenőrzésre most azért van szükség, mert csak ennek alapján lehet kiállítani a megsemmisítéshez szükséges határozatot - mondta el Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hozzátette: hétfőn a szakemberek nemcsak az érintett 5 grammos kiszerelésű tejport ellenőrzik, hanem a nagyobb, 170, 200 és 400 grammosat is.

A következő lépés az lesz Hajós Ádám szerint, hogy a fővárosi és Pest megyei boltokban is vizsgálódjanak. Az Európai Unió bizottsága ugyanis előírta a kínában gyártott tejtermékek mintavételét.

A főállatorvos elmondta azt is, hogy az elmúlt napokban már végigjárták a kínai éttermeket és mintákat vettek azokból az ételekből és italokból, amelyek tartalmazhatnak tejport. A vizsgálat még tart, csakúgy, mint azoknál a bébiételeknél és egyéb termékeknél, amelyeket múlt hét végén ellenőriztek.

A melamin ügy akkor robbant ki, amikor Kínában több ezer csecsemő megbetegedett, négyen pedig meghaltak a szennyezett tejportól. Melamint találtak a termékekben, amit a ragasztó- és műanyaggyártásban használnak. Miután több európai országban is találtak a szennyezett termékekből, az unió illetékes bizottsága elrendelte a Kínából származó, tejporral készült termékek vizsgálatát.

Olvasóink írták

 • 2. sanyeszkabar 2008. október 20. 09:08
  „Kinder Tojás és más Ferrero termékek.
  Pl duplo, kinder surprise, raffaello !
  Ezekről mélyen hallgatnak, pedig ezeket aztán tényleg a gyerekek fogyasztják!
  Ki vizsgálta be? Mi a labor eredmény?
  Hozzák nyilvánosságra az adatokat!!!!
  Amíg ez nem történik meg, addig ne fogyasszuk ezeket a termékeket!
  Csak a teljes nyilvánosság a megoldás!”
 • 1. Tejpor 2008. október 06. 09:33
  „Ugyse talalnak semmit, hisz a multik mindig artatlanok es csak jot akarnak nekunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a sztrájk az egri kórházban

Megkezdődött a határozatlan idejű sztrájk hétfőn reggel hét órakor az egri Markhot Ferenc Kórházban.… Tovább olvasom