Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: az új munka törvénykönyve újabb lépes a nyomor felé

A szocialisták szerint a kormánynak nincs gazdaság- és foglalkoztatáspolitikája, cserébe a munkáltatóknak tesznek aránytalan gesztusokat.
Az MSZP szerint Szijjártó Péter állításaival ellentétben az új munka törvénykönyvével az Orbán-kormány újabb társadalmi csoportokról mond le, és újabb lépést tesz a nyomor és a szegénység felé - mondta Korózs Lajos, MSZP elnökségi tagja.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön beszélt arról, hogy az új munka törvénykönyve lesz a kulcs ahhoz, hogy az elmúlt időszakban történtekkel ellentétben ne a munkanélküliség, hanem a foglalkoztatás nőjön. Hozzátette: a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a munkanélküliségi ráta 10,8 százalékra csökkent 2011 második negyedévében az első negyedévi 11,6 százalékról és az egy évvel korábbi 11,1 százalékról. A 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 809 ezer volt, az első negyedévinél 76 ezerrel, az egy évvel korábbinál 30 ezerrel több, a munkanélküliek száma a második negyedévben 461 ezerre csökkent, ami az első negyedévinél 29 ezerrel, az egy évvel korábbinál 13 ezerrel kevesebb.

Korózs Lajos felhívta a figyelmet, hogy nyáron az idénymunkáknak köszönhetően mindig magasabb a foglalkoztatottak száma, de ez az idénymunkák lejárta után visszaáll az eredeti adatokra.

A szocialista politikus szerint az Orbán-kormánynak nincs gazdaság- és foglalkoztatáspolitikája, cserébe a munkáltatóknak tesznek aránytalan gesztusokat. Korózs Lajos emlékeztetett rá, hogy bár az új kormány a ciklus végére 400 ezerrel több munkahelyet ígért, ehhez képest jelenleg a Bajnai-kormány idejéhez képest is 150-170 ezerrel kevesebb munkahely van ma Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 1. sadap12 2011. július 28. 23:36
    „száz munkatörvénykönyvi változtatásból 98 a munkavállalók kárára történik. Köszönjük fidesz.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Orbánt kellene büntetőjogi felelősségre vonni

Az MSZP szerint ha valakit büntetőjogi felelősségre kellene vonni, az a mostani kormányfő lehetne. Tovább olvasom