Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem szabadulnak az esztergomi gyújtógatók

Hatvan nappal meghosszabbították a Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és házának felgyújtásával gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A gyújtogatók legkorábban szeptember közepén szabadulhatnak, ha a bíróság úgy dönt.
A Független Hírügynökség értesülései szerint a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának meghosszabbítását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) indítványozta, az Esztergomi Városi Bíróság pedig pénteken jóváhagyta. Az ügynek öt gyanúsítottja van, de közülük egy férfi jogerős börtönbüntetését tölti, így csak négy férfi sorsáról kellett dönteni. Az előzetes letartóztatás harminc napos határideje egyébként vasárnap járt volna le.

A gyújtogatóknak rongálás miatt kell felelniük. Az öt gyanúsított közül négyet egy hónappal ezelőtt fogtak el, ötödik társuk egy korábbi ügye miatt börtönben ül, ettől függetlenül ellene is eljárás indult a rongálás miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy egy helyi vállalkozó érdeksérelme áll a fideszes polgármester épülő házának és szolgálati kocsijának felgyújtása hátterében. Az NNI ennek kapcsán annyit közölt, hogy a vállalkozó szerint az esztergomi polgármesteri hivatal egyik döntésével kárt okozott neki.

Az egyik férfit Dunaharasztiban vették őrizetbe. A gyanúsított elfogása közben az egyik kommandós fegyvere véletlen elsült, és könnyebb sérülést okozott a nyakán.

Meggyes Balázs egy korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez egy összehangolt támadássorozat része volt, az őt megbuktató kampány része. Hozzátette, hogy az ügy még februárban indult, amikor a felbujtó egy másik esztergomi ismerősével megkereste Pócsföldi József képviselőt, hogy több millió forintot fordítanának arra, hogy feloszlassák a testületet és ezzel egyidőben megbuktassák őt is. A lejárató kampány részeként megpróbáltak a megyei rendőrkapitányságon és a Nemzeti Nyomozó Irodánál kompromittáló iratokat beszerezni, vásárolni - állította Meggyes Balázs polgármester.

Meggyes Tamás fideszes polgármester lakótelepi lakása előtt álló, önkormányzati tulajdonban lévő kocsiját április 8-án hajnalban gyújtották fel. Ezzel majdnem egyidőben lángra lobbant a belvárosban épülő, már majdnem kész háza is, több mint 10 milliós kára keletkezett.

Olvasóink írták

  • 1. Sondor 2008. július 15. 11:16
    „Azt Írták a cikkben "ebben a munkakörben soha sem dolgoztak férfiak,ugyanis nem váltak be"
    Ezt n em értem. Ha nem dolgoztak soha férfiak honnan tudják,hogy nem váltak be ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Gyorsuló növekedési pályán az ország

Gyorsuló növekedési pályán van Magyarország, de a kormány, a jegybank és a a gazdasági élet… Tovább olvasom