Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Orbán szerint előrehozott választásokat kell tartani

Orbán Viktor szerint előrehozott választásokat kell tartani, ez már nem kerülhető el. A Fidesz elnöke erről újságírók előtt beszélt vasárnap a pártja alapításának huszadik évfordulóján rendezett ünnepségen Budapesten.
Előrehozott választásokat kell tartani, ez már nem kerülhető el - jelentette ki Orbán Viktor újságírók előtt a Fidesz alapításának huszadik évfordulóján rendezett ünnepségen vasárnap. A pártelnök szerint rendkívül aggasztó a helyzet Magyarországon, a bajok gyökere, hogy a kormány nem azt teszi, amire a 2006-os választásokon felhatalmazást kapott. Azt mondta: ez nem egyszerű kormányválság, hanem az az időszak, amikor az ország szétcsúszik.

Orbán Viktor egy, a politológiában használatos kifejezést, a "sánta kacsa kormányt" említett, amikor a kormánykoalíció jövőjéről kérdezték. A pártelnök szerint most nem egyszerű kormányválságról van szó, hanem arról, amikor az ország normális működési rendje megbénul, majd szétcsúszik. A tanárt megverik az osztályteremben, a beteg nem kap időben ellátást és meghal, brutális bűncselekmények történnek a kistelepüléseken, látható következmények nélkül, és a mindennapi élet biztonsága elpárolog - sorolta a példákat.

Mint mondta: ezek miatt nincs hová fordulni, mert az állam - beleértve a rendőrséget, az igazságszolgáltatást és a helyi közigazgatást - saját magával van elfoglalva. Ez katasztrófa egy ország számára - fogalmazott. Orbán Viktor szerint a helyzet rendkívüli aggasztó. A bajok gyökere, hogy azok a kormánydöntések, amelyek idejuttatták az országot, a választópolgárok felhatalmazása nélkül születtek. A 2006-os választásokon a kormány nem erre kapott ugyanis felhatalmazást - tette hozzá. Az ellenzéki politikus azt mondta: vissza kell adni az embereknek a döntés jogát, hogy milyen irányból keresse a kiutat Magyarország a mostani helyzetből.

Előrehozott választásokat kell tartani - jelentette ki. Azt nem tudta megmondani, hogy mikor és hogyan, de a pártelnök biztos abban, hogy ez nem kerülhető el.

A Fidesz huszadik születésnapját a budapesti Bibó Kollégiumban, az alapítás helyszínén ünnepelte. A rendezvényen Szájer József európai parlamenti képviselő történelmileg egyedülálló jelenségnek nevezte a pártot, ami ma már nemcsak Magyarországon mutat irányt. Mint mondta: tíz évvel ezelőtt érzett korábban a mostanihoz hasonló optimizmust, amikor a jövő elkezd kitárulni. Az ünnepségen ott volt - mások mellett - Deutsch-Für Tamás, Kövér László és Kósa Lajos is.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. E-- 2008. március 31. 09:34
  „95-höz!

  3.9 millió tart el 1o millió embert.

  egyébkéntegyetértek, csak ne ismét illuziók legyenek az összekovácsolás erői.”
 • 95. profi 2008. március 31. 08:33
  „Valóban érdekes az adók csökkentése. Egy dolog azért elszomorító. Ebben az országban iszonyatos közterhek hárulnak és hárultak a munkavállalókra. Sajnos nem a gazdaság bővítése a cél masem ,hanem a külömböző juttatások kinyögése legyen az bármely kormány.
  A dolgozó réteg már nem bír több tehet elviselni, ezért mint ahogy a jegybank elnőke is fogalmazott a szociális kiadásokat kellene megnyírbálni, ezzel ha nem is teljesmértékben de kompenzálni lehetne a hiányt! Mire gondolok?
  Példaként az egyre nagyobb számban kifizetett segélyeket mondanám, hiszen a roma lakosságra fordított keret minden évben bővül. Ezért ez a társadalmi réteg semmit nem tesz , és tény az is évek óta nem is tett.Felhívnám a figyelmet a közmunka programokra is . Rendben van az ,hogy támogassuk őket ,de éppen lehetne dolgozni is valamennyit.Az sem állapot, hogy ezen réteg már születésekor nyugdíjas igazolványt kap.
  Tisztelet persze mindazon romáknak akik munkájukkal és adójukkal támogatják a nemzetgazdaságot.
  A másik tény, hogy ilyen nagyvolumenű csalások az mszp-szdsz kormányzása alatt példátlanok. Meddig mehetnek még el?
  Milliárdok vándorolnak a barátok ,sógorok ,jó cimborák zsebébe. Tűrhetetlen. Ezért szakadjon meg aki munkát vállal ,hogy elússzon a pénze és semmi látszatja ne legyen.Igen kellenek reformok minden téren ,le kell szoritani a korrupciót, és valóban törvénykezni. Bár megjegyzem ,a törvények és az alkotmány mostsem vonatkozik mindenkire.
  Be kell fejezni a szembenállást a társadalom rétegeinek. A magyarság sokszínűsége mellett egységet kell kovácsolni.
  Mindenkinek érdeke kell hogy legyen ennek az országnak legyen jelene és jövője. Emberek vagyunk m,ásként látunk dolgokat, vagy saját eszünktől vagy amit otthonról hoztunk.
  De egy élhető Magyarország sem Gyurcsány ,sem Orbán függő.
  A politikai elitnek ,legyen az bármely tábor képviselője mennie kell azonnal.Új választás (, nem elcsalt) új irányvonalak, új politikai és gazdasági irányvonal.
  Ha ebben az országban az életszinvonal ,a gazdasági növekedés ,a pénztárcánk vastagsága megfelelő lenne, akkor ezekre a gyűlölködő hangnemekre nem találnánk rá sehol.
  Azt mondom összefogás legyen az első és végre döntse el az ország népe milyen úton induljunk el.”
 • 94. pan.cser 2008. március 31. 08:12
  „92.höz! MSZP fertőzésed van, menj el orvoshoz! Megszorításokból nem az ország épül, hanem a nyomor jön el. Tipikus komcsi gondolkodásra vall, hogy egyedül ezt hiszik a válság megoldásának eszközeként. Ha 10 év alatt 60-70%-al emelkedik a GDP, akkor nincs adósságprobléma, persze ez akkor igaz, ha megint nem jönnek a szocik! Ha jönnek akkor újra csőd. Ezek osztogatnak, utána kamatostul fosztogatnak. Nem így volt ez hölgyek, urak? Nagyon jól tudjátok, hogy így volt!”
 • 93. profi 2008. március 31. 08:03
  „A gibicnek semmi, de a kibicnek talán!-))”
 • 92. belekotty 2008. március 31. 07:44
  „Itt mindenki el van varázsolva? A befizetendő adót csökkentjük, mindent ingyenessé teszünk, kérdem én ezeknek a finanszirozását miből tesszük? Csak átcsoportosítással lehet, mindegy, hogy melyik újjamat rágom. Ha nincs több bevétel, nincs pénz és teljesen mindegy ki van hatalmon. Azt egyik párt sem tudja megtenni,hogy jelenleg csökkentse az adót, és ti meg egymás torkának ugrotok. Na ezért tart itt az ország!! Gibicnek semmi sem drága.”
 • 91. sadas 2008. március 31. 06:55
  „Gyüjjenek csak! Aztán meg lehet nézni hogy azokból amiket most mond mennyi lesz megvalósítva. Mert azért más ellenzékből dumálni és más a kormányszékből.”
 • 90. kultura 2008. március 31. 04:20
  „beszopjatok Viki ezen dumajat is-mint minden eddigit.”
 • 89. a / volt /anonym 2008. március 31. 00:42
  „Értsd meg bingó !
  Én nem vagyok szoclib., de creat nevében sem írtam. Borzasztó hogy ilyen hátulütősön jön az utánzatom. Már más fórumokon is ezt csinálta velem. Lapozz utána ,és meglátod. Ezeket a gazembereket ,ne azonosítsd a szocliberekkel ! Ehhez a jellemtelenséghez semmi köze a pártoknak.Ez emberi jellemtelenség.
  Én mindég is megírtam a véleményem e nick név alatt.Most már nem használom.Nem bújok más álarca mögé.”
 • 88. Bingo 2008. március 30. 23:58
  „Nem érdekel egyik anonym sem, de creat sem mert ő volt az egyik anonym! Azért csinálják, hogy ne kelljen a kérdésemre válaszolni!
  Ennyit a szocliberókról!”
 • 87. hévalaki 2008. március 30. 23:47
  „83 -as hévalaki a betójt 61-es ÁL ANONYMNAK ÍRTAM, aki engem baromnak nevezett ,félti a jóhírét .röhej !
  # erre válaszóltam az alanti 83-ban !#
  -Ilyen kavart csinált. Hű ,de gáz !
  37-és 38 a régi anonym, most néztem utána !”
 • 86. E-- 2008. március 30. 23:45
  „A pártelnök szerint a munkából élő emberek jövője érdekében abban kell megegyezni, hogy a bérek vásárlóértékét növelni kell. Mint mondta, a fiatalok és a nyugdíjasok jövőjét illetően is meg kell egyezni, valamint a családok támogatásáról és a magyar termőföld magyar kézben tartásáról is egyezséget kell kötni, ahogyan a fővárosiakkal is, mert Budapestnek méltó vezetésre van szüksége.

  A Fidesz elnöke a párt tavaly bemutatott Erős Magyarország programjáról - amelyet szombaton a Fidesz választmánya is elfogad - azt mondta: a dokumentum abban különbözik az összes többi párt programjától, hogy a versenyképességet nem állítja szembe a szociális biztonsággal. A Fidesz programja piacbarát és versenybarát, de ahol nincs helye a piacnak - az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban, és a közbiztonságban - ott a versenynek sincs helye - tette hozzá.

  Nohát!
  Konkrétum semmi.
  Tehát el kell fogadni , hogy vannak vagyoni különbségek.
  Azok létrejötte hogyan képzelhető el?”
 • 85. Gergő_ 2008. március 30. 23:41
  „Ha ha ha. Nagy tipsi-tapsi Vikinek. Igazán meggyőzött.”
 • 84. a / volt / anonym 2008. március 30. 23:27
  „libero!
  Én nem voltam sose creát ! Én ezen a fórumon is írtam a " régi anonym " nickkem alatt. De v.ki jellemtelenül visszaélt vele. Kigúnyolnak ,hülyéskednek a nevem alatt.
  Ezentúl itt már nem írok e név alatt .”
 • 83. hévalaki 2008. március 30. 23:15
  „@ ha-ha süket duma anonymka @
  Téged lejáratni ,öcsém ! már jobban nem lehet ,te @
  Szerintem, te = vagy a béka fenekével ! Engem anonymmal ?nahát !
  -Tán féltékeny vagy, v.a jóhíred félted ? ahogy olvasom kincsem,elveszett ! brühühü....sirasd meg.”
 • 82. volt balos 2008. március 30. 23:14
  „Ki nem sz@rja le az MSZMP-ést meg MSZP-ést! Horn is megmondta, hát menjenek a pics@ba!”
 • 81. xy-- 2008. március 30. 23:14
  „70-hez

  Nem pátállam az?

  Olyan meg mintha már lett volna!”
 • 80. Jockey 2008. március 30. 23:10
  „Az MSZMP-ben lévő kommunisták a Munkáspártba léptek. A jellemtelen érdekpárttagok léptek az MSZP-be. Csak a történeti hűség kedvéért.”
 • 79. Bingo 2008. március 30. 23:07
  „Creat volt a volt anonym? Akkor azért nem válaszolt nekem creat!”
 • 78. Libero 2008. március 30. 23:03
  „Csak nem a "creat" voltál "a /volt anonym"?”
 • 77. a /volt /anonym 2008. március 30. 22:57
  „gyalázatos vagy 69.és 74 -es ti vagytok a nemes jobb oldal ?
  Engem a régi anonymot akarod lejáratni. ILYENEK A JOBBOSOK.
  Ezért a arrogáns gerinctelenségükért nem fognak nyerni. Ki a fenének kellenek az ilyen emberek?
  Még ti törtök pálcát mások felett ?
  ILYEN JELLEMTELEN EMBEREK sokadalmából kilépek ,Szórakoztasd magad .
  Igen TE VAGY A FÉREG 69 és 74.”
96 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miskolci robbanás: vasárnap mérik a gázkoncentrációt

Több tucat ember került kórházba a miskolci robbanás után. 44 embert vittek be szombat este,… Tovább olvasom