Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Országos körkép este

Továbbra is bizonytalan a vonatközlekedés. A MÁV szerda esti közleménye szerint a sztrájk miatt ezentúl is útvonalrövidülésekre és késésekre kell számítani országszerte. A fővárosban a Déli és a Keleti pályaudvaron jelenleg sem járnak a szerelvények, de a Nyugati pályaudvar továbbra is működik.
A Dél-Dunántúlon változatlan a helyzet. Szerda estétől a siófoki állomáson is sztrájkba lépnek a vasutasok, ezért a vontok csak Szántódig járnak. Kaposváron továbbra sem dolgoznak a váltókezelők, ez az állomás már vasárnap óta nem indít és nem fogad vonatokat. Pécs és Budapest között nem indult szerdán InterCity Budapestre. A jegyvizsgálók között is egyre többen sztrájkolnak, ez pedig szinte az összes dél-dunántúli járatot érinti. Nagykanizsa környékén továbbra is zavartalan a forgalom.

Szombathelyen változatlanul nem közlekednek vonatok, az állomásról vasárnap este óta egyetlen szerelvény sem indult el, és nem is érkezett. A szerda esti műszakváltás után "a megfelelő helyeken a megfelelő emberek" sztrájkolnak, áll a vasút - közölte Fábián Kálmán, a VDSZSZ területi vezető ügyvivője. Az utasokat pótlóbuszok szállítják a környező településekre, ahonnét vasúton utazhatnak tovább. Persze, arra nincs garancia, hogy el is jutnak a célállomásokra - mondta T. Leiner Ildió, a MÁV területi kommunikációs vezetője. Zalaegerszegen az átmenő forgalom biztosított a szerda esti műszakváltás után is, mert csak a jegyvizsgálók sztrájkolnak. Miattuk kiszámíthatatlan a közlekedés.

Győrben még nagyobb a káosz, mint az elmúlt napokban. Szerda este a dolgozók 70 százaléka nem vette fel a munkát, ami azt jelenti, hogy a térségben most a legnagyobb a sztrájk támogatotsága. A vonatoknak jelenleg mindössze 10 százaléka közlekedik, de azok is nagyon kevés utassal. Kora este egy vonat érkezett Hegyeshalom felől, illetve egy elindult Budapest felé, de egyáltalán nem biztos, hogy ezek is célba érnek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gasparik Zsolt, a VDSzSz ügyvivője.

A GYSEV szerelvényei továbbra is menetrend szerint, néhány perc késéssel közlekednek. A vonatok Sopronból a győri központi állomásra futnak be.

Szeged állomás továbbra sem indít és fogad szerelvényeket. Szeged-Kiskundorozsmáról Budapestre a naponta induló több mint 20 szerelvény közül csupán 5 tudott elindulni. Egyedül Szeged-Rókuson volt viszonylag kiszámítható a vonatközlekedés. Veréb Olga a VDSZSZ szegedi vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy éjszaka sem várható változás. Várhatóan Szegedről továbbra sem járnak majd vonatok, Kecskemétről pedig a Szolnokra és a Lajosmizsére induló szerelvények közül lesznek olyanok, amelyek nem indulnak el.

Továbbra is áll a vasúti forgalom Észak-Magyarországon. Eger, Miskolc, illetve Hidasnémeti állomáson még motorvonatokat sem indítanak és fogadnak. Egyelőre Füzesabonyban is kérdéses, mikor és milyen vonatokat tudnak indítani - mondta Cseh Béla, a VDSzSz helyi vezetője.

Elszántan sztrájkolnak tovább Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vasutasok. Az esti műszakba érkező kocsivizsgálók közül mindenki, a jegyvizsgálók közül pedig szinte mindenki sztrájkba lépett-tájékoztatta a Független Hírügynökséget Barna István a VDSzSz helyi vezetője. Ez azt jelenti, hogy várhatóan ugyanúgy mint kedden éjszaka, legfeljebb néhány BZ vonat tud majd közlekedni Püspökladány és Nyíregyház között. Szerdán menetrend szerint egyetlen járat sem tudott elindulni, csak néhány személyvonat közlekedett, de azokon is alig voltak utasok.

Békés megyében a kocsivizsgálók és a jegykezelők sztrájkolnak, Békéscsabán a forgalmi dolgozók közül ketten nem vették fel az éjszakai műszakot - közölte Veréb Olga a VDSzSz dél-alföldi vezetője. A vonatközlekedés így továbbra is bizonytalan a térségben.

Budapest Déli és Keleti pályaudvaron továbbra is áll a vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar indít és fogad szerelvényeket. A Déli helyett továbbra is Kelenföldről indulnak, illetve oda érkezbek vonatok- derül ki a vasúttársaság szerda esi közleményéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a rendőrök az elszökött autista kisfiút

Megtalálták a rendőrök szerdán este a délben Csömörről eltűnt autista kisfiút. A 10 éves fiú, aki… Tovább olvasom