Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Tönkrementek az utak az autópálya építkezések miatt

Az M6-os, M60-as sztrádaépítéshez szükséges nyersanyagokat szállító kamionok károkat okoztak az utakon, és azok környékén. A baranya megyei Lánycsók és Kisnyárád között mintegy húszméteres szakaszon beszakadt az aszfalt.
Az M7-es autópálya befejező szakaszánál, Nagykanizsa közelében pedig több helyen csak 40 kilométer per órás sebességgel lehet közlekedni a kátyúk miatt.

Olyan repedések vannak a házak falain Lánycsókon, amelyeket a helyiek szerint a több tonnás teherautók okoztak: Az M6-os autópályához január óta építik a szerviz utat, ehhez viszik a köveket.

"Hatalmas zajok voltak, dörgés, mozogtak a házak. Az ablakpárkány, a falak megrepedtek, mozogtak az ablakok! Iszonyatos robajjal ment némelyik autó!" - mondta a Független Hírügynökségnek Szigeti István, egy lánycsóki lakó.

A másik gond pedig az, hogy a településen keresztül vezető út tönkre ment: az aszfalt apró darabokra tört, kátyúk vannak. Egy 20 méteres szakadék is volt az úton, de azt már kőzúzalékkal feltöltötték. A 2700 lakos mindennapi életét, közlekedését nehezítették meg.

"Volt olyan, hogy órákig nem lehetett megközelíteni a települést beszakadás miatt." - Hadra József, Lánycsók polgármestere.

Zala és Somogy megye határán, ahol az M7-es autópálya befejező szakaszát építik, hasonló a helyzet. A 7-es főút teljesen tönkrement az építkezésre nyersanyagot szállító teherautók alatt. Több helyen 40 kilométeres sebességkorlátozást kellett bevezetni. A sztrádából még 36 kilométer hiányzik Nagykanizsa és Balatonkeresztúr között. A kivitelezők több száz géppel dolgoznak egyszerre, hogy tartani tudják a határidőt. Az autópálya a tervek szerint május végére készül el. Addig biztosan nem lesz nagyobb felújítás a 7-es főúton, legfeljebb az életveszélyes nyomvályúkat és kátyúkat tüntetik el a közútkezelők.

Olvasóink írták

  • 1. triatlonos 2008. február 17. 10:32
    „Távolsági gyorsjárati buszokkal utaztam a Szeged - Veszprém - Szombathely - Zalaegerszeg - Pécs - Szeged útvonalon. A kétszámjegyű utak is katasztrófálisak, tengelytörők még a fejlettebb Dunántúlon is. Az úthálózat teljesen lepusztult, mindenütt hatalmas nyomvályúk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is életveszélyes a dunaszekcsői löszfal

Lassuló ütemben, de még mindig csúszik a löszfal Dunaszekcsőn, így továbbra is életveszélyes. A… Tovább olvasom