Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Új intézkedéseket tervez az MSZP a foglalkoztatás javítására

A szakmunkás tanulóknak járó ösztöndíjrendszer bevezetésével, munkaügyi ellenőrzések szigorításával és speciális nyelvi, informatikai és vállalkozási ismeretek oktatásával is igyekszik javítani az MSZP a hazai foglalkoztatási adatokon - mondta Filló Pál országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.
Az intézkedések az Út a munkába programcsomaghoz kapcsolódnak, amely egyebek mellett a már korábban elindított Lépj egyet előre programot is tartalmazza. Az új javaslatok várhatóan ősszel kerülnek parlament elé.

A szocialista politikus szerint Magyarországon az álláskeresők felének, körülbelül 235 ezer embernek csak általános iskolai végzettsége van. Az alacsonyan kvalifikált fétrfiak 75 százaléka, az alacsony végzettségű nőknek pedig 80 százaléka munkanélküli, és nekik speciális segítségre van szükségük az elhelyezkedéshez.

Az MSZP elképzelései között olyan módosítások szerepelnek, mint például egy támogatási program beindítása, amelynek keretében idegen nyelvű informatikai és vállalkozásismereti képzéseken vehetnének részt az álláskeresők. A családsegítő központban pedig személyre szabottan segítenének azonak, akik hosszú ideje nem találnak állást.

Várhatóan havonta 20-30 ezer forint közötti összeggel támogatná a kormány 2009-től azokat a szakmunkásképzőbe jelentkező fiatalokat, akik valamelyik hiányszakma képzésére jelentkeznek. A tervezett intézkedések között szerepelne továbbá az is, hogy szigorítanák a segélyekkel kapcsolatos szabályozást. Akár fel is függesztenék a támogatás-folyósítást azoknál, akik a munkanélküli segély mellett feketén dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 2. garmada 2008. augusztus 12. 19:29
  „Út a munkába programcsomag

  Persze, persze, nintendó, - megint egy rakás rizsa. "programcsomag", ez kell a magyarnak, duma, duma.. "Út a munkába", reggel, este, meg éjjelA
  "tervezett intézkedések között szerepelne továbbá az is, hogy szigorítanák a segélyekkel kapcsolatos szabályozást. Akár fel is függesztenék a támogatás-folyósítást azoknál, akik a munkanélküli segély mellett feketén dolgoznak."

  Ezt meg ha más csinálja, akkor törvényellenes. Csak nem lesz belőle semmi ...”
 • 1. zsindely 2008. augusztus 11. 15:49
  „Épp itt lenne az ideje már a foglalkoztatás-politika javításához, 6 évnyi kormányzás után. Megszűnő munkahelyek, csődbe jutó vállalkozások, túlteljesített létszámleépítések... Ezen változtatni kellene, tisztelt magyar kormány!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BKV is ott lesz a Szigeten

A BKV is standot állít augusztus 13-18. között a Szigeten. A közlekedési társaság a… Tovább olvasom