Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Újabb tüntetés lesz hétfőn a fővárosban

Budapest - Körülbelül háromszáz tanár, diák és szülő demonstrál hétfő délután három órától a Fővárosi Önkormányzat Városház utcai épülete előtt.
A tüntetők a szakképzési reform ellen tiltakoznak, ezúttal rendhagyó módon: a képzési ágak egy-egy képviselője rögtönzött órát tart az utcán.

Így az érdeklődők egyebek mellett áruismereti kurzuson, illetve egészségügyi gyorstalpalón is részt vehetnek - mondta el a Független Hírügynökségnek a Pedagógusok Szakszervezetének budapesti titkára, Jurcsó Istvánné.A megmozdulás apropóját az adja, hogy a Fővárosi Oktatási Érdekegyeztető Tanács (FOÉT) hétfői ülésén tárgyal arról, hogy az összevonások után fennmaradt középiskolák milyen osztályokat indíthatnak a következő tanévben. Jurcsó Istvánné szerint a főváros elhamarkodottan ítélt akkor, amikor az idén 19 intézmény bezárásáról döntött, hisz sok esetben nem tudni, hogy a diákok beférnek-e egyáltalán a jogutód iskolába, és mekkora többletterhet jelent nekik, hogy a fél várost át kell utazniuk iskolába menet.

A főváros november végén összesen 12 Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozásáról döntött, a többi iskolában csak alapozó elméleti képzés folyik majd. A szakszervezet - és a szülők - szerint félő, hogy a szakképzés átalakítása az oktatás színvonalának a rovására megy, ezért a hétfői demonstráción egy különleges bábjátékkal fejezik ki aggodalmukat, amelyben a reform bevezetésében közreműködő fővárosi szakembereket "figurázzák ki" - mondta a PSZ budapesti titkára.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. december 16. 18:14
    „Csak így tovább! Kitartás! Csak hol vannak a többiek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénmonoxidtól lett rosszul egy héttagú család Érden

Érd - Hét ember lett rosszul egy érdi családi házban szénmonoxid miatt szombaton délután. Minden jel… Tovább olvasom