Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Védelmi pénzért mehettek Sztojkáék Veszprémbe

A banda egy korábbi tagja szerint a kiterjedt csoport elsősorban rokonokból áll, fegyelmezetten működik, a kézilabdázók pedig véletlenül keveredhettek bele egy megfélemlítő akciójukba.
A Naplónak nyilatkozott egy többszörösen büntetett előéletű férfi, aki azt állítja magáról, hogy egészen tavalyig a Sztojka-bandához tartozott. Állítása szerint a 20-30 fős csoport nem véletlenül mehetett Veszprémbe, valószínűleg védelmi pénzt akartak kérni a Patrióta lokáltól. Szerinte a rendőrségnek tudnia kell a Sztojka-bandáról, mégsem lép fel ellenük.

Azt mondja, Sztojkáék azért jöttek, hogy "beterrorizálják a helyiséget". Jellemző módszer, hogy balhéznak (a kézilabdázók ebbe keveredhettek bele véletlenül), majd másnap felajánlják a védelmüket. A napi bevétel tíz százaléka a megszokott védelmi pénz, valamint a védelmet biztosítók adják a kidobókat is, akiket a hely fizet. Ha valaki nem fizet, akkor "valami baj" történik az üzletével, például leég.

A volt bandatag szerint a Sztojka-klán vezetője Sztojka "Titi", aki akár négyszáz embert is össze tud szedni, ha kell. A csapat kemény magja a rokonságból, testvérekből, unokatestvérekből, rokonokból áll.

A férfi szerint mindez csak úgy működhet, ha nagyon jó kapcsolatokkal rendelkeznek és megvan a kapcsolatuk a rendőrséggel is. (A Fejér megyei rendőrség korábban mendemondának nevezte a bűnbanda létezését.)

Forrás: InfoRádió/Napló Online

Olvasóink írták

 • 7. tüsök 2009. február 13. 11:50
  „Bármibe lefogadtam volna,hogy úgy történt ahogy a cikk feltételesen írja.Kénytelen volt feladni magát, elvinni a balhét különben "üzlettársai" kiiktatták volna.Most majd ügyvédje és más érdekcsoportok időhúzással és egyéb jogi csavarral szépen elsikálják az ügyet,az Ő érdekük is.”
 • 6. nyomdasz63 2009. február 12. 23:08
  „Védelmi pénzért ? És a veressgyerek ?”
 • 5. KamuNeni 2009. február 12. 09:43
  „Szerintem egy olyan underground szerveyet kellene mint ok csak egy mottoval.
  On Sight!”
 • 4. radenko 2009. február 12. 09:13
  „Felvetődik a kérdés miért tudnak ezek a banda tagok garázdálkodni ? azért mert a rendőrség nem megfelelően teszi a dolgát. A rendőrségnek nincs más dolga mint az alkotmányban biztosított jogával éljen.
  Úgy nem várható el tőlük a rend fenntartás ha körükben is vannak olyan emberek aki összekacsingatnak a
  bűnözőkkel és nem beszélvre arról, hogy maguk is azzá válnak. A közbiztonság csak akkor javulhat hatékonyan
  ha leszámolunk minden olyan lump elemekkel akik ezeket meggátolják legyen az miniszter, képviselő. polgármester bárki. Ha már semmi sem segít akkor át kell szervezni a rendőrséget új szabályokkal és teljes
  szabad kezet kell adni a jogszabályok betartásához. Elsődlegesen létre kell hozni újra egy önálló rendőrségi irányító szervet melyet nem a kormány irányít hanem a hadsereg főparancsnoka alá kell helyezni .
  Alkotmányos kereteket kell adni a rendőrség vezetésének arra, hogy alkotmányos keretek között tudja végezni feladatát. Ha valakinek kétsége támadna arról, hogy ezt nem lehet megcsinálni az nem mond igazat hazudik vagy fél az új feladattól. Én vállalom az új kihivást.”
 • 3. maci52 2009. február 11. 21:09
  „A rövid kötél, magas fa ,szisztéma sem rossz megoldás,vagy irány Szibéria,vagyunk még olyan baráti viszonyban orosz testvéreinkkel hogy egy nehány faház kerülne nekik messze hómezőkön.Ot legfeljebb havat lopnának.”
 • 2. KolompárRómeó 2009. február 11. 18:53
  „"Hát, nágy á csálád!"

  Miért nem lehet ezeknek MINDNEK elvágni a torkát? Az egész családét. Az önkormányzat fizeti a szeméttelep végén a földelést, aztán nincs több segély, az emberek boldogok és már vissza is jött a kiadás 2 hónap alatt. A többi meg tiszta nyereség.”
 • 1. kisokos 2009. február 11. 18:15
  „Kíváncsi várom a választ T. Draskovics uramtól, meg a rendőri felső vezetéstől az alábbiakra. Az enyingi cigányokból álló irgalmas rend nem szombaton délelőtt tartotta alakuló közgyűlését. Letették névjegyüket látványosan 2008- ban Siófokon ( a turista szezon közepén ), amikor kb. 150-en masíroztak végig a város kereskedelmi központján, hirdetve a szeretet és az irgalmasságot, valamint arra buzdították a helybélieket és turistákat, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt a Kazinczyról elnevezett "Szép Magyar Beszéd" versenyen. Ráadásul e tiszteletreméltó társaság olyan társadalmilag hasznos cselekedetekkel foglalkozik, mint prostitúció, kábszer kereskedelem, védelmi pénzek beszedése, stb
  A tudósításokból kiderült, hogy e nemes, lelket melengető és felemelő felvonuláson egyetlen rendőr sem volt jelen.
  Nos kérdem én, miért nem?
  Mindenkinek ajánlom KÖTELEZŐEN ! az erről szóló tudósítást és videókat, innen http://www.siofok.helyhir.hu/node/746”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többet vásárolunk a kisebb önkiszolgáló boltokban

Továbbra is kiemelkedő szerepet töltenek be a kisebb üzletek a hazai élelmiszer kereskedelemben. Tovább olvasom